Ce tip de expresor de cafea ți se potrivește

0
150

Un expresor cafea îi permite unui cunoscător de cafea să fie propriul său barista acasă. Dacă această idee te entuziasmează, acesta este primul pas. Al doilea pas pentru a face espresso în casa ta este să alegi în ce tip de expresor cafea vrei să investești, pe baza funcțiilor pe care le are.

Iată care sunt principalele tipuri:

Expresor cafea italian (Moka)

Un expresor cafea Moka funcționează folosind căldura prin inducție. Beneficiile unui expresor cafea Moka includ procesul ușor, simplu de a face cafea. De asemenea, are capacitatea de a face mai multe căni de espresso simultan. Dezavantajele unui expresor cafea moka includ posibilitatea unui gust metalic. Acest lucru se întâmplă de obicei numai dacă achiziționeezi un expresor moka din aluminiu, versiunile din oțel inoxidabil nu au această problemă.

Expresor cafea semi-automat

Această opțiune este cea mai practică și îți oferă cel mai mult control asupra procesului de fabricare a unui espresso. Avantajele unui astfel de expresor cafea sunt o experiență și un gust autentic de espresso. Un alt beneficiu este abilitatea de a face un espresso pe cont propriu. Un dezavantaj al acestui tip de expresor cafea este că necesită o curățare viguroasă și o întreținere frecventă ca să dureze mult timp și să producă în continuare espresso de calitate. Un alt dezavantaj este curba de învățare pentru realizarea unui espresso.

Expresor cafea automat

Acest tip de expresor cafea este similar cu cel semi-automat, cu excepția părții „semi”. Această opțiune este bună pentru cei care doresc să folosească un expresor cafea, dar nu doresc să învețe cum să facă un espresso.

Acest aparat lucrează în locul tău, deși trebuie totuși să-ți macini boabele și să schimbi filtrul. Marea diferență cu acest aparat este că ai un espresso gata după 25-30 de secunde, pe cont propriu. De asemenea, un expresor cafea îți va oferi același espresso de fiecare dată, în timp ce unul semi-automat poate varia în funcție de abilitatea ta de a face espresso. Aceeași curățare și întreținere este necesară și pentru aceasta, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unii.

Expresor cafea de tip Nespresso

Aceasta este o versiune mică și compactă a unui expresor cafea, este pe eMAG, dar funcționează diferit față de oricare dintre celelalte opțiuni. Funcționează prin faptul că utilizatorul introduce capsule de cafea pre-măcinată. Aceste capsule vin în diferite soiuri de espresso simplu, dublu sau lung. Aparatul folosește tehnologia de centrifuzie pentru procesul de extracție. Activarea începe să învârtească capsula de până la 7.000 de ori pe minut pentru amestecarea cafelei cu apă. Astfel se produce un espresso care curge direct în ceașcă.

Acest expresor cafea este perfect pentru cei care țin la timp și comoditate. Funcționează rapid și este un proces foarte simplu. Capsulele care merg cu aparatul au deja amestecuri de cafea de calitate superioară. Care este metoda dvs preferata de preparare a cafelei, la espressor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here