Raschetare parchet

0
255

Slefuitoarele mari de podea si cateva straturi de poliuretan au devenit definitia contemporana a finisarii podelei. Cu toate acestea, podelele mai vechi, in special cele cu uzura semnificativa, necesita frecvent o abordare mai conservatoare, deoarece fasia de lemn care formeaza canelura superioara pe placile cu caneluri poarta adesea un aparat de ras si poate fi predispusa la rupere. Razuirea podelelor ca mijloc de finisare a acestora este o tehnica mai blanda, cu o istorie lunga.

Ceea ce vi se pare dificil este procesul de producere a aspectului razuit manual pe placi. In timp ce masinile pot produce placi care sunt gata pentru instalare, un mester cu scule manuale poate face o treaba mai autentica, fie inainte, fie dupa introducerea placilor.

Razuirea podelei din lemn de esenta tare este perfecta pentru pardoselile vechi din mai multe motive. In primul rand, va imbunatati aspectul lemnului tare, deoarece razuirea nu va fi complet uniforma. Deoarece nu va fi complet uniforma, lumina va atinge diferit locurile de pe podea. In al doilea rand, razuirea nu va scoate prea mult lemn de pe suprafata podelei. Prin urmare, patina va fi pastrata. Acest lucru este in contrast cu un slefuitor orbital mare care va elimina toate imperfectiunile, precum si pata.

Cum sa razuiesti

Pentru a razui un finisaj vechi, veti avea nevoie de cateva instrumente. Aveti nevoie de bauturi spirtoase minerale, carpe curate si un razuitor. Puteti folosi un cutit de tragere, un razuitor de dulap sau chiar un cutit de chit. Oricare dintre ele va va oferi controlul de care aveti nevoie. Scopul este sa razuiesti vechiul lac sau ceara fara sa razuiesti de fapt lemnul. Lucrati impingand razuitorul departe de dvs., astfel incat sa nu alunecati si sa va raniti. Razuiti intotdeauna cu bobul lemnului, niciodata impotriva acestuia. Lucrati in sectiuni, deplasandu-va metodic pe podea.

Dupa un timp, veti observa ca racleta face mai mult alunecare decat razuirea. Asta inseamna ca este timpul sa luati o noua lama de razuire.

Daca aveti probleme serioase in obtinerea finisajului, il puteti inmuia cu un produs chimic, cum ar fi diluantul de vopsea sau spirtoase minerale. Acest lucru ar trebui sa faciliteze valorificarea vechiului finisaj. Dupa ce ati facut acest lucru, este timpul sa aspirati sau sa maturati resturile de lac vechi si lemn. Curatati podeaua si sunteti gata sa o refaceti.

Razuitorii vin in diferite forme si dimensiuni – majoritatea sunt aceleasi cu cele folosite pentru razuirea vopselei; versiunile cu buton (centru) faciliteaza aplicarea presiunii. Cand au fost asezate prima data podelele, razuitoarele de dulap (stanga), care au doua manere si o margine minuscula a carligului, au fost razuitoarele la alegere. Acestea sunt capabile sa taie foarte fin peste o varietate de modificari directionale ale granulelor caracteristice podelelor de parchet, producand un finisaj mai fin decat slefuirea.

Razuirea manuala

Razuirea manuala este perfecta pentru lacurile vechi si lacurile uzate, in timp ce unele finisaje moderne sunt cel mai bine de lucrat mai intai prin indepartarea solventului de vopsea pentru a ajuta la slabirea finisajului si pentru a facilita procesul. Incepeti prin razuirea podelei in linie cu scandurile; nu zgariati niciodata boabele. Lucrati intr-o banda de aproximativ 16 „latime (trei sau patru scanduri) si mutati-va treptat dintr-o parte in alta, in asa fel incat sa nu va scape nicio parte si sa lucrati corect pana la capat. Apoi reveniti si razuiti urmatoarea latime de 16”, care se va suprapune usor asupra lucrarii anterioare.

Dupa ce ati terminat razuirea, cea mai mare parte a muncii este terminata. Apoi, puteti trece peste podea cu o slefuitoare orbitala manuala pentru a indeparta bucatile de finisare sau pentru a elimina zgarieturile.

Cauti o echipa de profesionist pentru raschetare parchet?

Alege cu incredere serviciile Crismar Expert Parchet SRL – www.crismar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here