Argumente pro Botox

0
173

Unul dintre principalele mituri asociate cu toxina botulinică este că, injecțiile sunt extrem de dureroase. De fapt, Botox este injectat folosind un ac subțire, astfel încât riscul de disconfort este minimizat. Dacă suferi de hipersensibilitate, cosmeticiana îți va sugera cu siguranță utilizarea unui spray anestezic local. Botoxul arată ca o pulbere care este diluată cu soluție salină chiar înainte de procedură. Înainte de injectarea medicamentului, medicul îți va cere să faci câteva exerciții mimice – de exemplu, să te încrunți sau să-ți ridici sprâncenele surprins, pentru a vedea unde se află ridurile longitudinale de pe frunte.

Întreaga procedură nu va dura mai mult de 10-15 minute, dar timp de o oră după aceasta, locul va trebui să fie masat în mod activ, astfel încât botoxul să fie distribuit uniform. De asemenea, în decurs de 3-4 ore după aceasta, nu este recomandat să ridici greutăți sau să te culci. Desigur nu ai voie la saune, fitness activ, proceduri solare, proceduri cosmetice și alcool timp de câteva zile.

Ce efect au injecțiile?

Toxina relaxează zonele mușchilor feței, suprimând forțat impulsurile nervoase responsabile de expresiile feței. Mușchii îngheață – iar ridurile sunt netezite. Efectul persistă în medie 6 luni, dar datorită caracteristicilor individuale, eficacitatea medicamentului poate varia de la 3 luni la un an și jumătate. Botoxul este atât de popular, deoarece rezultatele sunt vizibile imediat după vizita la cosmetician. Dar are alte câteva avantaje importante, care explică de ce este folosit chiar mai des decât materialele de umplutură.

Alternativă la chirurgia plastică

De când injecțiile cu Botox au devenit o procedură la modă, numărul clienților obișnuiți la chirurgia plastică a scăzut. Multe probleme cosmetologice pot fi rezolvate cu doar câteva injecții, fără a sta sub bisturiul chirurgului și fără a petrece timp pentru o reabilitare îndelungată după operație. Desigur, efectul necesită reînnoire regulată, dar injectarea cu toxina botulinica nu necesită anestezie, care provoacă daune grave organismului.

O procedură relativ ieftină

Desigur, injecțiile cu Botox sunt mai scumpe decât cremele de pe piață sau chiar fiolele profesionale anti-îmbătrânire. Dar, pentru a îmbunătăți starea îmbătrânirii pielii, este necesar să utilizezi cel puțin 3-4 produse în complex și, odată achiziționate, acest set de produse cosmetice îți vor fi suficiente timp de șase luni. Injecțiile nu necesită suport zilnic sub formă de masaj, proceduri hardware sau măști de față. Botulina cauzează rareori reacții alergice, dacă este administrată de un cosmetolog calificat. Nu provoacă apariția unor gâlme sub piele, așa cum este în cazul umpluturilor cu silicon, și de asemenea, nu perturbă ficatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here