Când ai nevoie de hosting pe un server dedicat?

0
299
servere-dedicate-utilitate

Companiile de hosting rezolvă problemele cu care te poți confrunta în întreținerea unui site web. Îți oferă o conexiune la internet sigură și rapidă, deoarece dețin tehnologii avansate pe care le-au configurat, astfel încât pagina ta de afaceri să poată rula fără probleme și neîntrerupt.

Tot ce trebuie să faci este să utilizezi infrastructura securizată pentru a-ți livra pagina de afaceri, către zeci de utilizatori de internet simultan.

Când utilizezi un plan de găzduire, ocupi o parte din serverele unei anumite companii de găzduire. Acest lucru îți oferă dreptul de a găzdui pe server fișierele și software-ul necesar pentru încărcarea normală a site-ului tău.

Pentru a face lucrurile chiar mai ușoare pentru tine, companiile oferă instrumente pentru a-ți gestiona partea de spațiu închiriat și pentru a-ți construi și întreține site-ul web.

Unde se află serverul dedicat?

Este foarte important să înțelegi că atunci când utilizezi servicii de hosting pe un server dedicat, acesta nu plutește undeva într-o altă dimensiune. Este o colecție de fișiere reale, aflate pe un computer dintr-o clădire reală.

Unde se află această clădire și cum arată dispozitivul în sine, depinde de compania de găzduire pe care o utilizezi și de tipul de serviciu de găzduire ales. Folosind companii de găzduire străine nu știi aproape niciodată unde se află site-ul tău fizic.

Hosting pe un server dedicat – Avantaje

Un site web este o colecție de fișiere care se află pe un server dedicat. Pentru ca un site web să funcționeze bine, un simplu computer desktop nu este o alegere bună pentru găzduirea acestuia. Investiția de timp și bani în propriul server dedicat nu este, de asemenea, o idee bună, deoarece se dovedește a fi prea costisitoare, complicată și prea dificilă.

Companiile de găzduire web oferă servere dedicate in Romania, rapide și puternice, astfel încât oricine dorește, poate să-și gestioneze site-ul, fără a avea cunoștințe speciale și fără a fi nevoie să cumpere echipamente scumpe.

Cu Dedicated Hosting, ai control complet asupra întregului server, care este un dispozitiv fizic, ce oferă multe avantaje. Sunt puțin mai complicat de gestionat și, de asemenea, mai scumpe decât găzduirea partajată.

Când ai acces complet și direct la serverul pe care este încărcată pagina ta web, poți instala orice tip de software de care ai nevoie, poți modifica sistemul de operare sau limbajul de programare, poți face setări de configurare și poți crea dispozitive virtuale, de exemplu în cadrul celui fizic. Pentru unele aplicații, cum ar fi sistemele ERP sau CRM ale companiei tale sau dezvoltarea de software specializat, vei avea nevoie doar de acel nivel de control.

Un avantaj cheie al hosting-ului pe un server dedicat este că, ești singurul care are resursele serverului, spre deosebire de găzduirea partajată. Acest lucru mărește foarte mult viteza și prezentarea site-ului tău web.

Cu un server închiriat, poți determina și alege producătorul, tipul de server și resursele sale – spațiu pe disc, memorie RAM, număr de nuclee și fiecare furnizor de servicii determină diferite configurații din care să alegi. Întreținerea serverului închiriat, actualizările de software, depanarea în caz de probleme și conflicte, este responsabilitatea chiriașului echipamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here