Importanta bibliotecii de acasa

0
28

O zi in care nu ai rasfoit o carte este una pe care nu o mai poti recupera. Cartile sunt adevarate lumi/ universuri si ascund atat de multa cunostinta intre copertile lor. Ele ne formeaza si ne fac oamenii din prezent, dar, ne modeleaza si pentru viitor. Tocmai, de aceea, este vital sa ai o biblioteca acasa. 

 

Cei care citesc sunt mult mai conectati cu tot ce se intampla in lume, dar, si mai informati despre alte culturi, civilizatii si practici din intreaga lume. Am detaliat cateva dintre cele mai importante motive pentru care sa iti creezi o frumoasă si vasta biblioteca acasa.

Iti infrumuseteaza casa

Cand intri intr-o incapere, in special, in living, ceea ce iti sare imediat in ochi sunt arta, culorile dar si biblioteca. O casa fara o biblioteca este un loc trist, pe care nu vrei sa il experimentezi in caminul tau. Un corp de mobila in care sa-ti tii cartile sau mai multe biblioteci dispersate prin casa dau mai multa importanta unui loc. Tocmai, de aceea, asigura-te ca iti creezi, cel putin, un loc in care iti depozitezi cartile citite, dar, si pe cele pe care planuiesti sa le lecturezi.

Te ajuta sa te relaxezi

O biblioteca nu te lasa niciodata sa te plictisesti. Cand simti ca vrei sa iei o pauza de la tehnologie sau, pur si simplu, sa te relaxezi cu o carte buna si o cana cu un ceai linsititor alaturi, biblioteca te asteapta imbietoare sa iei una dintre cartile de pe raft si sa o rasfoiesti. Mai mult, in functie de cartile pe care le ai, poti porni conversatii cu prietenii sau familia care te viziteaza, dar si cei care iti impartasesc viziunea si dragostea pentru nou, necunoscut si carti, in general.

Iti indeamna copiii si familia la lectura

Cel mai bun profesor este chiar exemplul. Daca ai copii sau planuiesti sa ai si vrei sa ii convingi sa citeasca, primul pas este sa le facilitezi accesul, fie printr-un abonament la biblioteca, fie prin cartile de acasa. Fii, chiar tu, un exemplu si citeste in preajma lor, deoarece, in acest fel, le vei deschide apetitul. Ai grija sa le cumperi carti adecvate varstei, dar, incurajeaza-i si sa citeasca o lectura mai grea, pe care sa o analizati, apoi, impreuna.

Te ajuta sa descoperi

O carte poate avea un subiect general, dar, este mult mai mult decat atat. Te introduce intr-un context particular, astfel incat sa inveti mult despre culturi, limba, obiceiurile si valorile societatilor despre care citesti. O multime de carti adunate te face sa fii un adevarat cunoscator al lumii. Strange in biblioteca ta cat mai multe genuri, pentru a fi informat.

Biblioteca este ambasadorul tacut al tau

Daca te gandesti la un obiect care ar putea sa spuna totul despre tine, fara sa vorbeasca, acela este biblioteca. Nu este per se un obiect, ci un loc format dintr-o multitudine de carti si obiecte personale – amintiri, premii, opere de arta si alte piese ce spun ce fel de om esti, care sunt preferintele si gusturile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here