Transport mobila – un posibil business?

0
34

O afacere in domeniul transport mobilamutari mobila este o afacere care nu are la baza o idee noua, unica sau creative; insa deserveste o nevoie imediata a oamenilor, mai ales in contextual in care mobilitatea persoanelor este in crestere constanta. Daca, altadata, apelul la prieteni, rude, cunostinte, asigura mutarea dintr-o parte intr-alta, cu inconvenientele de rigoare, apelul la o firma specializata in astfel de servicii faciliteaza foarte mult procesul si ofera un plus de siguranta. In conditiile in care pe piata exista cerere pentru astfel de servicii, o afacere in transport mobile poate fi o idee de activitate profitabila, numai daca sunt indeplinite o serie de cerinte esentiale.

In primul rand, trebuie avut in vedere un buget care sa acopere logistica; daca exista deja in dotare un vehicul pentru transport, atunci lucrurile sunt si mai simple. Daca nu, exista parcuri auto cu masini la mana a doua, care ofera, la preturi accesibile, vehicule special pentru o astfel de activitate. Este foarte important ca vehiculul folosit pentru activitatea de mutari mobila sa fie eficient din punctul de vedere al consumului de carburant, astfel incat costurile unui transport sa nu incarce lista de cheltuieli.

In al doilea rand, achizitionarea de echipament specializat pentru o astfel de activitate este la fel de importanta, deoarece creste eficienta muncii si asigura securitate atat persoanlului manipulant, cat si produselor care sunt transportate. Este vorba despre echipamente absolut indispensabile, inca de la inceputul activitatii, precum carucioare de transport – atat pe zone plane, cat si pe scari, chingi de sustinere si ancorare, ambalaje pentru protectie, paturi special, etc. Fiecare antreprenor din acest domeniu, trebuie sa aiba in vedere completarea dotarilor si chiar upgradarea lor, pentru ca astfel asigura siguranta angajatilor si ofera clientilor servicii de calitate, eliminand riscurile provocarii de daune, atat persoanelor, cat si marfurilor.

Promovarea afacerii este un alt aspect de care trebuie tinut seama; exista, in ziua de astazi, o multime de canale de promovare, asa incat nu mai este nevoie de promovarea “din gura-n gura”, desi, intr-un astfel de business, nu trebuie neglijata nici aceasta varianta. Serviciile de calitate sunt recomandate, din proprie initiative, de clientii multumiti; asa incat, asigurarea unor astfel de servicii, de calitate superioara, trebuie sa fie o prioritate a oricarui antreprenor din domeniu. Si cum mediul online este accesibil atator oameni, care s-au obisnuit sa caute serviciile si produsele de care au nevoie pe internet, un business profesional nu poate sa nu se promoveze si pe aceasta cale; fie prin intermediul retelelor de socializare, fie prin publicitate pe diverse site-uri, fie prin dezvoltarea si promovarea unui site propriu de prezentare, care poate fi o carte de vizita elaborata, ce poate creste portofoliul de clienti.

Asigurarile oferite clientilor, sunt un alt mod de a atrage, avand in vedere ca este un element in plus in garantarea securitatii bunurilor incredintate. Este un element care denota profesionalism si seriozitate. Pe langa toate aceste aspecte, cunoasterea legislatiei in vigoare este extrem de importanta; transporturile de marfuri pe drumurile publice au niste reglementari specifice, iar necunoasterea lor poate aduce cu sine sanctiuni, intreruperea unui transport, blocarea clientilor, etc, neajunsuri care pot avea impact negativ asupra bunului mers al afacerii. Pentru detalii accesati: transportmobilabucuresti.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here