Din necazurile unui genunchi calator | artroscopie genunchi 

0
13

Pentru un om pasionat de calatorii (si nu de vacante all inclusive), mobilitatea este esentiala. Pentru ca alte tari se cunosc cu adevarat mergand la pas printre localnici, nu din confortul unui resort. Nu sunt un globe trotter, desi tare mi-ar placea. Sunt insa un impatimit al gusturilor si mirosurilor care individualizeaza diferit o amintire.

Planuiam o calatorie intr-o tara a continentului negru, in primul rand pentru ca in context pandemic lucrurile la ei sunt ceva mai relaxate, dar si pentru ca tarifele sunt accesibile si frumusetile invers proportionale cu investitia, multe si exceland din punct de vedere al autenticitatii. Facusem planul de bataie, de la traseu, optiuni de zbor si cazare, pana la vaccinurile necesare si preparatele locale pe care e musai sa le gusti odata ajuns acolo. Mai aveam doar de facut rezervarile si bagajele cand a venit nenorocirea. Si ce e mai urat, nu a venit ea, pur si simplu dand peste mine stand cumintica, nuuuu, a trebuit eu sa o caut cu ajutorul unei lumanari, lumanare care, in cazul meu, s-a tradus printr-o partida de tenis cu un bun prieten. La finalul careia ma durea putin un genunchi, fara a fi nimic ingrijorator totusi. Care genunchi a continuat sa ma necajeasca toata saptamana, gasind necesar sa se si umfle ca sa faca impresie si sa ma convinga sa ma programez la medic. Medic care a zis sec „artroscopie genunchi  urgent si apoi vedem ce facem.”Asa ca, in  loc sa ma programez la un safari, m-am programat la aceasta procedura prin care se vede, efectiv se vede, in interiorul articulatiei si se constata leziunile, unele dintre ele putand fi reparate pe loc, ca in cazul meu, altele necesitand interventii mai complicate.

Avand in vedere recomandarile ferme ale ortopedului, vacanta mea se amana, se pare ca nici macar compromisul unui concediu la plaja nu imi este permis.  Degeaba ii sta bine calatorului cu drumul, daca genunchiului sau nu ii sta bine cu orteza nici pe avion, nici la marginea piscinei. Ca atare, petrecem Pastele in familie, mioritic, ca niciodata, rasfoind albume cu excursii trecute si planificand in detaliu urmatoarele destinatii, ca doar timp avem berechet. Macar atat. Genunchiul calator este momentan un genunchi care isi trage sufletul un pic, ca sa poata apoi sa recucereasca lumea, bucata cu bucata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here