Avantajele utilizarii unei pardoseli decorative si impermeabile

0
134

Baia este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Chiar daca reprezinta raspunsul la unele nevoi de baza, bucuria pe care ti-o ofera o baie frumos si corect amenajata este o caracteristica cheie pentru un stil de viata confortabil.

Amenajand baia cu pardoseli decorative vei obtine un spatiu perfect pentru momente cu relaxare de durata.

Cand spui ca baile au nevoie de podele impermeabile si estetice, automat te gandesti la pardoseli decorative.

Elementul esential care face din baie un punct de atractie este apa. Pe cat de benefica este aceasta pentru nevoile tale de curatenie sau de relaxare, pe atat de distrugatoare poate fi daca nu este tinuta sub control. Fie ca este vorba de scurgeri, de pulverizare excesiva, varsare sau picurare, apa poate face ravagii in baia ta daca nu ai finisajele potrivite. Cu pardoseli decorative, baia ta nu doar ca va arata ca din reviste, dar va fi capabila sa reziste la orice expunere prelungita la apa.

Chiar si doar pentru acest motiv, atunci cand iei in considerare o modernizare a baii tale, este o idee buna sa cercetezi foarte bine optiunile pe care le ai, pentru a determina care este cu adevarat cea mai potrivita alegere pentru proiectul tau. Vei vedea ca unele variante sunt recomandate pentru estetica deosebita pe care o ofera, in timp ce altele sunt deosebite la capitolul functionalitate. Cu pardoseli decorative, insa, vei atinge in acelasi timp ambele caracteristici.

Care este diferenta dintre impermeabil si rezistent la apa?

In munca de cercetare pe care o vei desfasura pentru alegerea celei  mai bune optiuni, te vei lovi foarte des de acesti doi termeni. Desi par sa exprime acelasi lucru, in realitate sunt complet diferiti.

  • Podeaua rezistenta la apa nu este afectata de actiunea apei, dar cu toate acestea nu opreste scurgerile. Apa poate patrunde prin pardoseala si poate distruge starturile profunde ori se poate infiltra in perete provocand daune majore. Este o optiune excelente pentru majoritatea camerelor in care se lucreaza cu apa, cum ar fi baile, bucatariile sau spalatoriile. In general este mai putin costisitoare decat podeaua impermeabila, datorita faptului ca este realizata din placaj ori materiale de baza din MDF utilizate in constructii. Acestea sunt niste materiale poroase care, desi prezinta rezistenta la apa, atunci cand sunt expuse in mod constant la umiditate se umfla, se deformeaza si se descompun.
  • Podeaua impermeabila este aceea care blocheaza complet apa. Fiind in primul rand rezistenta la apa, podeaua impermeabila poate sustine apa fara a permite scurgerile sau deteriorarea materialelor din straturile inferioare. Materialele utilizate pentru asigurarea impermeabilitatii previn, de asemenea, dezvoltarea mucegaiului sau a bacteriilor, deoarece nu exista umezeala ascunsa si persistenta. In aceasta categorie de podea impermeabila vei gasi si pardoseli decorative extrem de atractive, care te vor cuceri prin designul variat si colorat.

Tinand cont de aceste detalii, atunci cand vei selecta materialele si produsele pe care le vei utiliza pentru pardoseala baii tale, ai grija sa alegi doar optiunile impermeabile. Pardoselile rezistente la apa se pot degrada chiar si din cauze minore, cum ar fi umiditatea frecventa sau aburul inerent. De cele mai multe ori, atunci cand se deterioreaza o placa rezistenta la apa, ea nu poate fi inlocuita in mod singular, fiind necesara o lucrare de schimbare completa, pentru toata pardoseala.

Variantele impermeabile, inclusiv pardoseli decorative, sunt o alegere excelenta, in special cand este vorba despre baie. Desi ofera un design complet, aceste pardoseli decorative pot fi infrumusetate suplimentar prin adaugararea unor elemente decorative cum sunt covoarele. Acestea adauga frumusele si stil, cu singura mentiune ca este nevoie de o ingrijire atenta, pentru a nu ramane ude dupa ce vei folosi baia.

O alta varianta de podele impermeabile sunt apreciatele pardoseli epoxidice, despre care poti afla mai multe detalii pe www.pardoseli-industriale.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here