Cum poti avea grija de bateria laptopului tau

0
33
baterie laptop

Atunci cand cumperi un laptop , normal ar fi sa primesti odata cu el si toate accesoriile de care ai nevoie, si de cele mai multe ori le primesti daca alegi sa cumperi un laptop nou, dintr-un magazin specializat. Dar exista cazuri cand vrei sa cumperi  un laptop second hand, si de foarte multe ori ti-ai pus intrebarea daca are toate piesele originale sau are componente inlocuite.

Ca sa verifici bateria laptopului, ar trebui sa verifici in documentele primite la cumpararea lui. Ar trebui sa scrie clar numarul de referinta al bateriei. Exista de asemenea optiunea de a merge la un centru specializat pentru verificare.  Pentru ca pe internet exista mai multe tipuri de baterii laptop, bateria pe care o cumperi pentru a o utiliza pe laptop in locul celei originale poate sa fie tot originala sau nu.

Poti accesa cum verific daca bateria este originala pentru a te asigura ca ceea ce cumperi este special creat pentru laptopul tau. In cazul in care vrei doar sa intretii corect bateria de la laptopul tau, tine cont de sfaturile pe care ti le oferim mai jos si vei reusi cu siguranta sa ajungi la rezultate foarte bune.

Cum sa aveti grija corect de bateria laptopului

Nu va este de folos sa aveti cel mai bun laptop, cu multa memorie RAM,spatiu de stocare amplu si un procesor rapid daca bateria pur si simplu nu tine deloc. Desi in urma cu cativa ani era inca obisnuit sa vedeti baterii inlocuibile, din ce in ce mai multi producatori vand dispozitive cu baterii incluse, ceea ce creste importanta de a avea grija de aceasta parte a laptopului in mod corespunzator.

In primul rand: aveti grija de ciclurile de incarcare

Toate bateriile laptopului sunt concepute pentru a face fata unui anumit numar de cicluri de incarcare, de obicei in jur de 500 de cicluri complete si, uneori, chiar mai mult. In esenta, un ciclu de incarcare este echivalent cu o descarcare completa de pana la zero procente, care este urmata de o reincarcare de pana la 100%.

O descarcare  de pana la 50 la suta si apoi o reincarcare la 100 ar fi echivalent cu o jumatate de ciclu. In timp, fiecare ciclu de incarcare scade capacitatea unei baterii, in conformitate cu specificatiile sale de proiectare, ceea ce inseamna ca, cu cat o reincarcati de mai putine ori, cu atat bateria va dura mai mult.

Deci, de unde incepem? Puteti incepe vizitand panoul de setari de alimentare al laptopului si sa aflati cum functioneaza bateria acestuia, precum si ce setari sa activati. De asemenea, acordati atentie modului sleep.

In mod ideal, laptopul ar trebui sa intre in modul sleep inainte ca bateria sa se epuizeze complet, precum si in timpul perioadelor de nefunctionare, atunci cand nu veti utiliza laptopul pentru o perioada de timp.

Pentru a economisi si mai multa energie, faceti un tur al aplicatiilor si iesiti din toate cele care ruleaza in fundal. In Windows 10,de exemplu, va sugeram sa cautati si sa activati functia de economisire a energiei consumate. Acest mod va functiona automat atunci cand bateria ajunge la 20%.

Modul de economisire a bateriei va bloca automat aplicatiile din fundal si va impiedica sincronizarea sau trimiterea notificarilor. In plus, va reduce luminozitatea ecranului si va aplica alte setari care vor pastra bateria cat mai mult.

Pentru MacBook, luati in considerare activarea Power Nap, astfel incat sa puteti „adormi” Mac-ul fara sa va faceti griji cu privire la faptul ca trebuie sa inchizi tot pentru a conserva bateria. In felul acesta, bateria nu mai trebuie incarcata foarte des, ceea ce ii va prelungi durata de viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here