Cum să alegi panouri fotovoltaice

0
206
panouri fotovoltaice

La alegerea tipului de panouri fotovoltaice, trebuie să ții cont de numărul de panouri și de producător, și nu în ultimul rând, de locul potrivit pentru amplasarea produselor. Cea mai bună alegere este un acoperiș cu expunere sudică și o anumită pantă de aproximativ 30 de grade.

Dacă acoperișul este plat, este bine ca panourile fotovoltaice să fie amplasate înclinat, pe o structură metalică special realizată, pentru a le direcționa la un unghi optim spre soare. Trebuie prevăzută o anumită distanță între panouri, astfel încât acestea să nu se umbrească reciproc.

Dacă acoperișul se dovedește a fi insuficient ca suprafață, pot fi folosite și acoperișurile dependințelor, magaziilor, foișoarelor sau se poate crea o zonă special concepută pentru a atinge cantitatea necesară de energie pentru gospodărie.

De asemenea, poți alege un panou fotovoltaic de înaltă performanță. În ultimii 10 ani, prețul panourilor fotovoltaice a scăzut cu 30 până la 40% și tendința este ca această scădere să continue.

Datorită prețului ridicat al electricității pentru gospodării, investițiile în panourile fotovoltaice au început să devină din ce în ce mai atractive și necesare.

Panouri fotovoltaice tăiate în două celule

Există multe tipuri de panouri fotovoltaice, însă printre acestea se găsesc și panouri fotovoltaice tăiate în două celule. Tehnologia acestor produse oferă unele avantaje, unul dintre ele fiind eficiența mai mare.

Curentul produs este transportat între celule prin conexiuni electrice. La fiecare conexiune, o parte din curent este pierdută de rezistența la contact. Deoarece fiecare celulă solară dintr-un panou solar cu două celule tăiate generează de două ori mai mult curent, atunci când acest curent de două ori mai puțin curge prin celule, va exista de două ori mai puțină rezistență și de două ori mai puține pierderi, ceea ce face ca aceste produse să fie mai productive.

Un alt avantaj este că atunci când există umbrire parțială, acest panou va produce din nou mai multă energie electrică.

Comanda sistemele fotovoltaice care ti se potrivesc de pe electricup.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here