Raportare mediu: vezi ce documente trebuie sa trimiti la APM, daca introduci pe piata ambalaje

0
484

Operatorii economici sunt obligati, in conformitate cu legea in vigoare, sa trimita lunar sau anual catre Agentia Nationala de Protectie a Mediului (APM) un raport de mediu. Documentele trebuie sa teste cantitatea de ambalaje pe care o pun pe piata, fie prin productie, fie prin import, respectiv cantitatea de deseuri pe care o recicleaza / valorifica.

Monitorizarea si procesul de raportare mediu reprezinta doar una dintre sarcinile care ii revin unui operator economic. Legea prevede anumite cote de reciclare ce trebuie respectate, pentru evitarea sanctiunilor usturatoare. Cele mai multe dintre companiile care introduc pe piata ambalaje sunt nevoite sa apeleze la OIREP-uri, organizatii de transfer de responsabilitate, care se ocupa de toate aceste sarcini in numele societatii economice. Astfel, companiile pot economisi resurse.

 

Raportul privind cantitatea de ambalaje si de deseuri pe care o genereaza compania ta

Legea nr. 249/2015, cu toate modificarile si completarile ulterioare, vine cu mentiunile corespunzatoare despre procesul de raportare privind cantitatea de ambalaje si deseuri generata de societatile economice. Indiferent care este modalitatea prin care aleg sa se ocupe de colectarea, respectiv de valorificarea deseurilor provenite din ambalaje, operatorii economici (fie producatori, fie importatori) sunt obligati prin lege sa declare cantitatea de ambalaje, in functie de tipul de material (sticla, metal, hartie, carton etc) si tipul de ambalaj (primar, secundar, tertiar). In cazul in care aleg sa isi atinga singuri cotele de reciclare, si nu sa apeleze la organizatii de transfer de responsabilitate, agentii economici trebuie sa raporteze lunar la AFM informatiile legate de tipurile de deseuri pe care le-au produs, respectiv cantitatile reciclate. Neraportarea corespunzatoare se sanctioneaza, conform legii, cu amenzi primite de la Garda de Mediu.

 

De ce merita sa colaborezi cu un OIREP: vezi lista avantajelor de care poti beneficia

Colaborarea cu un OIREP pe termen lung iti ofera multiple beneficii. In primul ramd, stii exact care sunt tipurile de rapoarte ce trebuie depuse la Autoritatea de Mediu si nu mai esti obligat sa fii atent la fiecare modificare legislativa pusa in vigoare, pentru ca vei fi permanent informat. Prin intermediul partenerilor sai, un OIREP cu o vasta experienta poate prelua diverse cantitati de deseuri, asigurandu-se ca ele vor fi valorificate corespunzator, conform legislatiei in vigoare. Vei fi ajutat sa contribui in mod activ la protectia mediului inconjurator, deseurile valorificate / reciclate ajungand la companii specializate in acest sens. Iti va proteja interesele si te va ajuta sa castigi timp: va prelua responsabilitatile tale si te va tine departe de plata sanctiunilor dure aplicate de autoritatile de mediu. Vei primi consultanta specializata constant, fara a mai fi nevoie sa angajezi – intern – personal specializat pe aceasta nisa de activitate, si vei economisi.

 

Ecologic3rambalaje.ro, succesor al celui mai vechi OTR mediu, iti poate proteja interesele

Ecologic3rambalaje.ro este succesor al celui mai vechi OTR mediu din Romania, avand o experienta vasta in acest domeniu. Tine pasul cu toate modificarile legislative si are o retea extinsa de parteneri, prin intermediul caruia valorifica deseurile de ambalaje in mod corespunzator, conform legii. In portofoliul celor de la Ecologic3rambalaje.ro exista peste 3500 de clienti, din variate domenii de activitate, care isi investesc increderea intr-o echipa bine pregatita. Retentia colaboratorilor este neobisnuit de mare, ceea ce demonstreaza faptul ca Ecologic3rambalaje.ro actioneaza cu profesionalism si responsabilitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here