Cum trebuie să hainele pentru a reduce riscul reacțiilor alergice

0
90

Cum trebuie să hainele pentru a reduce riscul reacțiilor alergice

Dacă sunteți o persoană cu alergii, probabil știți deja că fiecare an consecutiv pare să se simtă mai rău decât cel de dinainte. Nu ești nici pe departe singurul în această situație. Mulți oameni suferă de reacții alergice pe tot parcursul anului, nu doar pentru sezon.

Fibrele din îmbrăcăminte sunt un captivant pentru unii dintre cei mai deranjanți alergeni: acarieni, polen de la ambrozie, iarbă și copaci și coloranți, parfumuri și substanțe chimice utilizate în tratarea hainelor. Chiar și îmbrăcămintea în sine ar putea cauza alergia. În această categorie intră produse precum hainele din lână sau din latex care pot provoca erupții cutanate severe.

Spălați întotdeauna hainele cel puțin o dată după ce le-ați achiziționat și înainte de a le purta sau a le amesteca în dulap. Nu poți fi niciodată sigur de ce poți aduce cu tine acasă. Se știe că producătorii de îmbrăcăminte își adaugă formaldehidă pentru a preveni șifonarea hainelor în magazine. Deși nu este un constituent toxic, poate provoca iritații majore ale pielii. Coloranții folosiți pentru a colora hainele pot, de asemenea, agrava alergiile cutanate.

Nu vă uscați hainele pe suportul de afară. Polenul, părul de animale și sporii de mucegai călătoresc prin aer și se atașează de orice. Cămășile și cearșafurile agățate pe sârmă sunt ca niște plase mari de pescuit, care așteaptă să prindă niște alergeni. Pentru a evita acest lucru, va trebui să găsiți o metodă de uscare în interior.

Spălați-vă hainele și lenjeria de pat la cea mai ridicată temperatură posibilă. Dacă depășește 130 de grade Fahrenheit, puteți elimina o mare parte dintre acarienii și, prin urmare, reduceți alergenii. Dacă nu puteți obține o temperatură atât de ridicată a apei de acasă, orientați-vă către o curățătorie chimică, deoarece acestea folosesc de obicei temperaturi mai ridicate.

Dacă îți petreci ziua afară, scoate-ți hainele când ajungi acasă și pune-le într-un coș de rufe. Încercați să izolați hainele purtate în exteriorul casei de hainele curate și de restul casei, deoarece polenul, mătreața și altele pot fi atașate de țesături. Mai multe informații găsiți pe thedeco.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here