Poti notifica la OMNIASIG daune online? Afla cum si de ce ai nevoie!

0
1461
Omniasig daune online

Daunele auto produse in urma accidentelor din trafic trebuie solutionate cat mai rapid. Motivul este unul simplu: niciun autoturism avariat nu are voie sa circule pe drumurile publice, astfel ca problemele pe care le ai in urma unui accident trebuie sa fie remediate si reparate in timp scurt. Pentru a preintampina unele situatii in care costurile de reparatie pot ajunge sa fie destul de mari, soferii se protejeaza cu asigurari.

Daca asigurarea RCA este obligatorie, cea de tip CASCO este facultativa, insa are avantajul de a te proteja pentru o gama foarte larga de incidente care iti pot avaria masina. Printre cele mai mari si mai stabile companii de asigurare din Romania este OMNIASIG Vienna Insurance Group. Traditia si seriozitatea acestui brand determina multi soferi sa incheie polite de asigurari la compania membra a Vienna Insurance Group. In prezent, pot fi notificate la OMNIASIG – daune online, ceea ce constituie un avantaj foarte important pentru orice sofer. Iata care sunt informatiile si documentele de care ai nevoie pentru a notifica daunele imediat si unde poti face acest lucru!

Cum notifici la OMNIASIG daune online

Ceea ce trebuie sa stii despre daunele auto este ca ele trebuie sa fie notificate imediat catre asigurator. Daca au rezultat in urma unui incident din trafic la care ai luat si tu parte, imediat inseamna chiar dupa producerea evenimentului. Daca ti-ai gasit masina avariata, fara sa stii motivul, imediat inseamna dupa ce ai constatat existenta daunei. De cele mai multe ori, insa, evenimentele raportate sunt petrecute in trafic.

Notificarea se face doar dupa ce ai verificat ca nu au rezultat victime in urma evenimentului produs. De asemenea, trebuie sa verifici politele de asigurare pe care le ai si sa inchei un formular de constatare amiabila cu celalalt sofer, daca accidentul este usor. Odata indeplinite aceste conditii, poti trece la procesul de notificare a daunei.

Poti notifica dauna la OMNIASIG, direct online. Daca apelezi la acest serviciu, primesti toate informatiile necesare despre modul in care trebuie sa procedezi si beneficiezi de consultanta permanenta. Pentru a parcurge procesul de notificare OMNIASIG daune online, trebuie sa poti oferi urmatoarele informatii, in baza unor documente pe care ti le vom prezenta mai jos:

 • datele de contact si de identificare ale soferilor implicati in eveniment;
 • cauzele producerii incidentului, ora, data si locul in care s-a petrecut acesta;
 • datele de identificare ale masinilor implicate;
 • informatii despre capacitatea masinii avariate de a se deplasa.

Pentru a putea oferi aceste detalii si pentru a notifica producerea evenimentului asigurat, iti sunt necesare urmatoarele documente:

 • Cartea/ buletinul de identitate a/al asiguratului sau a/al delegatului;
 • Permisul de conducere al persoanei care se afla la volan în timpul producerii evenimentului;
 • Certificatul de înmatriculare al mașinii avariate;
 • Copie a tichetului RCA valabil la data producerea evenimentului sau cunoașterea numărului și seriei poliței RCA;
 • Procesul verbal, Anexa 2 sau orice alt act emis de organele abilitate, din care să reiasă cum și când s-a întâmplat evenimentul și, dacă este cazul, cine este vinovat de producerea daunei; aceste acte trebuie prezentate în original;
 • Împuternicire de la firmă, în cazul în care mașina este în proprietatea unei firme;
 • Procură notarială în cazul în care nu se poate prezenta proprietarul la constatare;
 • Împuternicire de la firma de leasing, în cazul în care mașina este în proprietatea unei firmei de leasing.

In functie de natura evenimentului produs, ar putea fi necesare si alte documente, insa cele mentionate anterior sunt suficiente in majoritatea cazurilor. Apeleaza la specialistii companiei pentru rezolvarea rapida a daunelor la OMNIASIG si beneficiezi de consultanta permanenta si de sprijin pentru solutionarea rapida a daunelor! Intra acum pe platforma Claim Expert si descopera beneficiile pe care specialistii in daune ti le pun la dispozitie intr-o astfel de situatie!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here