Parchetul din lemn masiv – grosime versus durabilitate

0
609

În România cele mai multe persoane își doresc să aibă în propria casă o pardoseală de calitate, durabilă și autohtonă, așa cum este parchetul din lemn masiv realizat din lemn de stejar. Deși piața s-a diversificat și pot fi găsite numeroase tipuri de esențe exotice, preferința consumatorilor români se îndreaptă tot către esențele de lemn masiv autohton precum stejar, fag, frasin etc. Motivul pentru care există această preferință nu este greu de ghicit, este vorba despre durabilitatea excelentă pe care o prezintă și calitatea impresionantă care îl transformă într-un element de finisaj ideal pentru orice locuința.

Dar, pentru a putea face o alegere potrivită, trebuie să știi câteva detalii despre grosimea și durabilitatea parchetului masiv, astfel încât să te poți bucură din plin de calitățile pe care le oferă.

 

Despre durata de viață și grosimea parchetului din lemn masiv

 

Pardoseala din lemn masiv poate avea grosimi care variază între 10 – 22 mm. Durabilitatea crește cu cât pardoseala este mai groasă. Același lucru putem să îl spunem și despre numărul de rașchetări, acesta este mai mare cu cât stratul de uzură este mai mare. Toate acestea sunt valabile și în cazul pardoselilor din lemn masiv prefinisate, adică cele pe care poți să le achiziționezi gata lăcuite. Pardoselile din lemn masiv cu o grosime de 22 mm pot ajunge cu lejeritate chiar și la o vârstă de 80 de ani dacă sunt întreținute corespunzător. De asemenea, este demn de reținut faptul că durabilitatea pardoselii se micșorează cu cât stratul de uzură scade.

Dacă îți dorești un parchet din lemn masiv durabil, este esențial să ții cont de o serie de factori precum lemnul din care este fabricat, suportul de instalare, materialele auxiliare utilizate pentru instalare și finisarea profesională a pardoselii. De asemenea, trebuie luat în calcul modul în care urmează să fie exploatată pardoseală dar și cât de bine se întreține. Aceste elemente cu cât sunt respectate mai bine cu atât va crește durata de viață a parchetului din lemn masiv.

 

O pardoseală făcută să reziste peste generații

 

Deși acesta este un set minim de informații pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba despre parchet din lemn masiv, acestea te vor ajuta să faci o alegere cât mai corectă în ceea ce privește pardoseala pe care să o alegi pentru casa ta, astfel încât să fie cât mai durabilă.

La durabilitatea parchetului din lemn masiv mai contribuie și stilul de viață pe care îl ai. Încearcă să achiziționezi un model care se potrivește cu stilul de viață (spre exemplu dacă ai copil, ai putea alege parchet stratificat care se montează peste sisteme de încălzire în pardoseală) dar și cu decorul casei. O pardoseală din lemn masiv va arată bine în orice camera și are o durată de viață care poate să întreacă ușor chiar și vârstă de 80 de ani dacă este întreținut corespunzător. Locuința ta va arată minunat și pardoseala aleasă te va servi excelent doar ținând cont să fie întreținut corespunzător pe durata utilizării.

Lemnul este un material atractiv care se folosește din cele mai vechi timpuri în amenajări interioare, conferind elegantă și luxul de care are nevoie orice locuința.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here