Anvelope de iarna noi, pentru o mai buna siguranta in masina ta

0
557

Piața ne oferă anvelope de mai multe tipuri și pentru practic orice nevoie. Suntem obișnuiți cu anvelopele convenționale sau de vară, optimizate pentru a rula pe vreme caldă și temperaturi ridicate. Din acest motiv, performanța lor scade atunci când temperaturile scad.

Anvelopele trebuie să obțină o frecare eficientă cu asfaltul pentru a oferi aderență. Temperatura scăzută tinde să întărească compusul, ajungând la punctul de a nu oferi deloc aderență atunci când temperaturile scăzute și gheața se întâlnesc. Nu este o situație plăcută la volan. Producătorii de anvelope ne oferă două tipuri foarte interesante de anvelope pentru a rula în siguranță pe vreme rece, indiferent dacă ninge sau nu: anvelope all seasons sau anvelope iarnă vezi pe Emag gama completa de anvelope.

O anvelopă pentru toate anotimpurile este optimizată pentru climă blândă, unde temperaturile nu scad prea mult, dar nu este nici prea cald. Nu au performanțe optime la temperaturi ridicate sau temperaturi sub zero grade, dar sunt o cale de mijloc bună. Cei care locuiesc în zone foarte reci în toamnă sau iarnă, în special în locurile muntoase și înalte, vor prefera anvelope iarnă. Își îmbunătățesc foarte mult performanța la frig, deoarece au mai mult silice și asta face ca compusul să nu se întărească atât de mult la frig. În plus, banda de rulare de la anvelope iarnă drenează apa foarte eficient, iar diferența față de  anvelopele de vară este mai vizibilă cu cât este mai rece.

Atunci când alegeți un tip de anvelope sau altul, gândiți-vă la temperatura medie. De exemplu, între 5 și 15 grade o anvelopă all-season este bună. Pentru temperaturi sub 5 grade sun mai potrivite anvelopele de iarnă, iar peste 15 grade sunt potrivite cele all seasons. Țineți cont de faptul că în România este obligatoriu să avem anvelope iarnă în sezonul rece.

Atunci când o anvelopă are marcajul „M + S” (noroi + zăpadă, sau noroi și zăpadă) este mai eficientă în acele condiții decât una de vară, dar poate fi considerată ca o anvelopă pentru off-road. Toate anvelopele de iarnă sau all seasons sunt M+S, dar nu și pentru toate tipurile de teren. Când diferența de la iarnă la vară este bruscă, cel mai bine este să aveți un al doilea set de jante pentru roțile de iarnă și să păstrați jantele normale cu roțile de vară. Le puteți schimba atunci când temperaturile se stabilizează.

Eficiența anvelopelor all seasons sau de iarnă depinde de adâncimea canelurii lor (ar trebui să depășească 4 mm) și de data fabricării. După al patrulea an, beneficiile încep să dispară. Pentru a le păstra de la sezon la sezon, roțile trebuie să fie într-un mediu uscat, ferit de lumina soarelui și acoperite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here