De ce sa alegi echipamentul cel mai bun pentru agricultura?

0
686
tuningro.ro
tuningro.ro

Presa de balotat este un element ce face parte din echipamentele agricole si care este folosita pentru a prelua culturile taiate si greblate, cum ar fi fanul, bumbacul, silozul etc., in baloturi comprimate. Se pot gasi multe piese utilaje agricole pe site-ul piesemasiniagricole.ro!

Aceste baloturi comprimate de material vegetal le fac mai usor si mai eficient de transportat si manipulat pe tot parcursul ciclului de consum. O recolta balotata corespunzator va retine mai multi nutrienti pentru utilizare ulterioara, fie ca este pentru animale sau pentru cu totul altceva.

Istoria preselor de balotat este destul de interesanta. Inainte ca presele de balotat comerciale sa fie inventate, aceasta munca se facea manual. Furcile si alte unelte de mana au fost folosite pentru a crea capite de fan care ocupau mult mai mult spatiu si necesitau mult mai multa munca fizica.

La sfarsitul anilor 1800, primele prese de balotat mecanice au fost inventate si comercializate. La inceputul anilor 1900, au fost adoptate, iar utilizarea preselor este aproape universala in fermele de scara medie si mare.

Ce face o presa de balotat?

Atunci cand o recolta este taiata si greblata intr-un rand, aceasta trebuie colectata pentru a putea fi depozitata si/sau vanduta. O presa de balotat comprima acest material vegetal taiat si greblat si il leaga cu o forma de legare, cum ar fi sfoara, sarma sau plasa.

Utilizarea unei prese de balotat mecanice este mai eficienta decat efectuarea manuala a acestei munci laborioase. Aceasta permite operatorului masinii sa recolteze loturi mari de teren intr-un timp scurt.

Procesul de legare permite, de asemenea, transportul recoltei pe distante lungi, ceea ce era, pur si simplu, imposibil cu capitele de fan de odinioara. Atunci cand aceste masinarii au nevoie de piese de schimb, precum un corp inodator case, magazinul piesemasiniagricole.ro este alegerea cea mai buna!

Subtilitatile modului in care functioneaza o presa de balotat depind de tipul de balotat, dar procesul general este aproape acelasi:

-Recolta este taiata si greblata.

-Recolta este introdusa in camera de balotat.

-Odata ce compresia dorita este atinsa, materialul balotat este legat/invelit.

-Balotul este apoi expulzat printr-un jgheab.

Taierea si greblarea sunt efectuate de o alta piesa de echipament agricol. O presa de balotat apare atunci cand recoltele sunt greblate in randuri care sunt gata pentru a fi ridicate si balotate.

Presa de balotat are de obicei un dispozitiv de greblare care permite recoltarea fara a colecta o multime de pietre, bete si alte resturi care pot fi prezente pe sol.

In timp ce camera de balotat este umpluta, operatorul continua sa conduca de-a lungul randului pana cand cantitatea potrivita de material vegetal intra in camera. Un astfel de echipament este esential pentru orice agricultor serios, iar piesele de schimb pot fi achizitionate de la piesemasiniagricole.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here