Sfaturi de la profesioniști pentru o rutină sănătoasă de îngrijire a părului

0
348
Antica

Prima impresie este extrem de importantă, iar părul unei persoane poate face o diferență semnificativă în modul în care se prezintă și este percepută. În timp ce femeile s-au concentrat mult timp pe ritualuri lungi de styling, rutina multor bărbați devine, de asemenea, din ce în ce mai detaliată. În zilele noastre, veți vedea bărbați care se tund, folosesc diverse produse pentru păr și ieșind din casă numai după ce și-au aranjat aspectul. Cu numărul tot mai mare de produse pentru păr disponibile pe piață, ușor de utilizat, produse care pot deteriora în cele din urmă părul tău dacă nu sunt folosite corect. În afară de aceasta, este posibil să aveți, de asemenea, practici regulate care vă pot dăuna scalpului și părului. Este vital să ai grijă de părul tău și să ai cunoștințele necesare pentru a face acest lucru în mod corespunzător.

Acordați o atenție deosebită scalpului

În primul rând, trebuie să aveți grijă de scalp. De ce? Pentru că scalpul tău este punctul din care părul tău crește. Acesta determină cantitatea de păr pe care o produceți, precum și sănătatea și creșterea acestuia. În momentul în care îți neglijezi scalpul, acesta poate afecta grosimea părului tău și numărul de foliculi de păr pe care îi produci. Cel mai rău efect secundar al neglijării scalpului este ca să începi să-ți pierzi părul.

Nu-ți șampona părul în fiecare zi

Da, este important să-ți șamponezi părul, dar făcând-o în fiecare zi poate fi mai dăunător pentru părul tău mai mult decât te-ai aștepta. De ce? Scalpul secretă ulei în păr pentru a-l menține hrănit și sănătos. Șamponul pe care îl utilizați poate afecta secreția de sebum, făcând părul slab și tern. Deși șamponarea este pentru igiena personală, aplică-o pe păr doar de câteva ori pe săptămână, astfel încât să-ți menții părul sănătos și puternic. Dacă utilizați ceară asigurați-vă că folosiți un șampon de degresare de calitate.

Nu uitați să aplicați balsam

În timp ce bărbații își șamponează în mod regulat părul, au tendința de a pierde din vedere utilizarea unui balsam de păr. Cele mai multe femei simt nevoia de a utiliza balsam în mod frecvent, deoarece ajută la hrănirea părului lor pentru a compensa pierderea sebumului de pe firul de păr. Așadar, în timp ce șamponul tău curăță uleiul necesar din păr, balsamul te ajuta să îl pui înapoi, făcându-ți părul să crească mai sănătos. Din acest motiv, aplicați des un balsam de păr și masați-l de la scalp până la vârfuri.

Fii blând atunci când periezi sau fixezi părul

Există câteva practici pe care le faci care îți pot dăuna părului. Acestea includ uscarea prelungită a părului cu un prosop, folosind un uscător de păr care este prea fierbinte, apă prea caldă sau pieptănare prea energică. Toate acestea pot deteriora în mod semnificativ părul tău. Odată ce foliculul de păr este distrus, este greu să se mai recupereze.

Fiți atenți la produsele de styling pe care le utilizați

Produsele styling sunt menite să vă ajute cu îngrijirea și coafarea părului, dar unele dintre aceste produse de styling pot fi de fapt dăunătoare. Produsele ieftine pe care le vedeți în supermarket conțin adesea sulfiți și parabeni, printre alte substanțe chimice nocive. Este important să știi ce pui pe păr și, de asemenea, cum să-l speli corect. Stiliștii din frizerie bărbați folosesc doar cele mai bune branduri din industrie, ștind că acestea sunt sigure pentru părul și scalpul tău și au cunoștinte privind ce produse ai nevoie pentru a obține stilul dorit. Nu lăsa produsele care nu sunt potrivite să facă ravagii în creșterea și sănătatea părului tău, urmează sfaturile potrivite și produsele sigure.

Concluzie

Bărbații moderni fac, în general, acel efort suplimentar pentru întreținerea lor, nu-l lăsa să fie în zadar, îngrijirea părului ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică. Asigura-te că urmezi sfaturile profesioniștilor și păstrează-ți părul sănătos și puternic.