Optiuni dintre care poti alege un aparat de aer conditionat

0
208

Exista numeroase tipuri si modele de aparate de aer conditionat, specifice atat pentru zonele si spatiile rezidentiale cat si pentru cele industriale, acestea din urma necesitand echipamente de dimensiuni si capacitati mai mari, fiind nevoie de climatizarea unui spatiu fara indoiala mai extins sau care este frecventat de un numar mai mare de persoane.

Printre cele mai comune tipuri de sisteme de aer conditionat de numara cele de tip normal, cu o singura unitate interna, alaturi de cele split, cu mai multe unitati interne, aparatele de tip coloana, caseta de tavan sau de tip duct. Luand ca si exemplu un spatiu de birouri si in acest sens, marimea acestuia, numarul de angajati, echipamente ce functioneaza zilnic si alte aspecte ce pot afecta calitatea aerului, este nevoie de un aparat de aer conditionat care sa poata realiza racirea aerului intr-un mod cat mai rapid si totodata, mai putin daunator pentru cei ce petrec timp in acest spatiu.

O buna alegere in acest sens poate fi constituita de un apartat de aer conditionat caseta de tavan, care nu va sufla aerul decat in jos si astfel va putea acoperi un spatiu cat mai mare. De asemenea, si in ceea ce priveste sanatatea celor expusi constant la acesta, impactul negativ va fi unul mai mic, mai ales daca acesta este folosit la o putere mai mica, doar pentru a mentine o atmosfera potrivita.

Fiind vorba despre aparate mai mari, ca si unitati interioare, este nevoie si de unitati exterioare mai mai, care sa poata aduce aerul necesar astfel incat si cosumul poate fi ceva mai mare. Cu toate acestea, nu sunt facute excese prin alegerea unui brand de calitate si de asemenea, eficienta spatiului de birouri va fi crescuta exponential. Este mult mai bine pentru orice angajat dar si pentru echipamente cand atmosfera este mai racoroasa.