Tablouri cu flori: interpretarea moderna a naturii moarte

0
389

Profitand de inovatiile care sunt incluse recent in site-ul LaGalerie.ro si anume picturi in ulei cu flori, va prezentam un articol in care vom analiza cateva detalii despre acest tip de picturi decorative in ulei.

Originea tablourilor cu flori

In titlul articolului, am dat deja o idee despre cum incepe reprezentarea florilor in tablouri. In opinia noastra, florile incep sa fie pictate in detaliu in genul picturii numit natura moarta. Ei folosesc compozitii de zi cu zi sau zi  cu zi, cum ar fi o masa cu mai multe fructe, ustensile de bucatarie sau un alt element care face parte dintr-o scena, dar care nu implica o persoana.

Naturile moarte sunt populare in randul artistilor incepatori, deoarece le permit sa exerseze concepte de baza in pictura, cum ar fi incadrarea, proportiile, lumina si umbra, folosind elemente geometrice simple. De exemplu, un mar poate fi simplificat cu o sfera; o sticla poate fi reprezentata pe prima schita ca un cilindru.

Care este legatura dintre picturile in ulei cu flori si naturile moarte clasice?

Astazi se pare ca singura asemanare este elementul pictat – floarea. In trecut, florile erau pictate pentru ca faceau parte din scenele de zi cu zi, cum ar fi o masuta de cafea cu o vaza cu flori. Astazi sunt folosite in pictura decorativa datorita conotatiilor lor: frumusete, puritate si/sau delicatete, printre altele.

Clasificarea si locurile potrivite pentru agatarea acestor tablouri

In principiu, nu exista restrictii privind utilizarea tablourilor cu flori pentru un anumit spatiu. Cu toate acestea, vom distinge mai multe tipuri de tablouri care includ flori. Le vom analiza si apoi justifica de ce am decis sa le expunem intr-o camera sau alta.

Tablouri cu peisaje

Tabloul infatiseaza un tablou cu nuferi pictat de Claude Monet. O scena cu un lac in care se vad mai multe plante si reflexele lor in apa. Se pot observa doua tipuri de nuferi: unii mai indepartati in galben, iar cel mai apropiat – vopsit in visiniu. Culorile nu cauta sa interpreteze cu acuratete realitatea, ci incearca sa extraga esenta scenei cu ajutorul unei tuse de pensula rapida.

Pentru ca include mai multe elemente pe langa plantele care alcatuiesc scena, catalogam aceasta pictura in ulei drept „peisaj”. Din acest motiv, va recomandam sa il expuneti intr-o camera comuna importanta: in imagine este amplasat in living, care se imbina cu culorile caracteristice canapelei.

Poze cu flori cu detalii deosebite

Acesta este cel mai comun tip de design, care include flori mari cu reproduceri detaliate ale florilor si partilor tulpinii. Aceasta este interpretarea moderna a florii ca simbol care da libertate imaginatiei: pentru flori pot fi folosite culori intense precum rosu sau violet, iar pentru tulpini – alb si argintiu.

Fotografia de mai sus este dintr-o poza cu maci si trandafiri batrani. Rosu, portocaliu, alb si galben sunt folosite pentru elemente, iar pentru fundal – culoare neagra si discreta gri-negru cu zone albicioase. Aceste motive, in care sunt implicate doar flori, sunt foarte frecvente pentru decorarea dormitorului.

Tablouri realiste cu flori

In cel mai pur stil de natura moarta va prezentam acest design cu flori realiste in camp. Aceasta este o pictura in ulei in format dreptunghiular. Acest proiect se concentreaza pe partea plantei, creand un fundal simplu cu o pata de culoare.

Scopul este de a reflecta realitatea cu aceeasi culoare: doar priviti tonul verde masliniu al tulpinii. Se cauta un ton cald de rosu pentru petale, care tinde spre roz si alb in functie de modul in care cade lumina asupra lor.

Aceasta poza este perfecta pentru orice tip de camera, intrucat atat tematica cat si culorile neutre o fac foarte versatila.

Tablouri contemporane cu flori

Revenim la un design mai casual: Free interpretare, care cauta armonia culorilor cu ajutorul unei palete de culori calde. Elementele figurative care reprezinta florile sunt inspirate din textura fina care contureaza petalele. Tulpina este prezentata cu un minimalism clasic: un frotiu fin care creeaza ondulatii in continuarea sa.

Este o pictura in ulei care atinge abstractia, folosind pete de culoare mai mult sau mai putin saturate si o varietate de tonuri, care reprezinta pana la urma varietatea de culori pe care le-am vedea intr-un spatiu acoperit cu diferite varietati de flori.

Cauti un tablou pentru casa ta sau ca sa daruiesti un cadou?

Daca vrei sa ai o astfel de poza sau vrei sa faci un cadou de neuitat si stilat unei persoane dragi, atunci esti in locul potrivit. Noi, cei de LaGalerie.ro avem experienta cu reproduceri de lucrari ale artistilor si lucrarilor clasice. Vom executa tabloul dumneavoastra la comanda la un pret rezonabil. Nu ezitati sa ne contactati pentru o oferta.