De sa alegi carucioare sport pentru copilul tau

0
40

In zilele noastre cand suntem mereu intr-o viteza uluitoare, avem nevoie de lucruri practice, simple, care nu necesita mult timp de asamblare. Discutam astazi despre un astfel de lucru practic, carucioarele sport.

Alegerea unui carucior se afla printre primele lucruri pe care le vei cumpara pentru copil. De asemenea, caruciorul va face parte din viata ta si a copilului tau mult timp, ca atare trebuie sa cantaresti bine ofertele existente pe piata, pentru a alege varianta optima de carucior.

Acele tipuri de carucioare sport au avantajul de a fi mai ieftine fata de cele compuse din mai multe elemente(de exemplu, caruciorul 2 in 1 cum gasesti pe lumeabebelusilor.ro), iar un dezavantaj ar fi acela ca nu prea il poti folosi si in alte locuri, decat asa cum este fabricat.

Carucioarele sport sunt indragite de multe mamici datorita faptului ce se pot manevra usor si pot fi folosite si la plimbari scurte, de exemplu atunci cand ai nevoie sa iesi pentru a face mici cumparaturi.

Manevrabilitatea

Cea mai apreciata caracteristica a carucioarelor sport o reprezinta modul in care il poti manevra si plia.

Aceste tipuri de carucioare sport sunt deosebit de practice, fiind usor de pliat si de asezat in portbajaul masinii, de exemplu.

De la ce varsta putem folosi un carucior sport?

Varsta ideala pentru a folosi un carucior sport este aceea cand bebelusul poate sta in sezut, aproximativ in jurul varstei de 6-8 luni, insa acest lucru difera de la un bebelus la altul. In general, carucioarele sport sunt facute pentru a sustine o greutate cuprinsa intre 15-22 kg, un motiv pentru care nu se recomanda folosirea acestora de catre nou-nascuti. Un alt motiv pentru care bebelusii nu pot sta intr-un carucior sport este acela ca ei trebuie sa aiba o pozitie perfect orizontala, fara inclinari, intrucat coloana lor vertebrala este in formare.

De ce sa tii cont atunci cand achizitionezi un carucior sport

  • Materialul cadrului

Pe piata exista mai multe tipuri de materiale din care sunt alcatuite cadrele carucioarelor sport. Materialele pot fi din:

  • otel – cadrele din otel au avantajul de a fi mai rezistente, putand fi folosite pe parcursul mai multor ani; un dezavantaj ar fi faptul ca sunt mai grele si mai incomode carucioarele sport cu cadru din otel, fiind mai greu de manevrat;
  • aluminiu – acele tipuri de carucioare sport cu cadru din aluminiu sunt de asemenea rezistente, insa mai au avantajul de a fi mai usoare decat cele cu cadru de otel; acest material este preferat de mamicile care prefera o mobilitate buna.
  • Rotile

Rotile reprezinta o componenta foarte importanta a unui carucior sport, intrucat de ele va depinde intreg caruciorul.

In general, parintii care stau la oras, unde predomina asfaltul, se vor orienta catre un anumit tip de roti, in timp ce parintii care locuiesc intr-o zona rurala, cu prea putine betoane, vor opta pentru alt tip de roti.

Daca locuiesti la oras, de folos iti vor fi rotile din spuma sau cele din cauciuc si spuma.

Acestea sunt usoare, au o dimensiune redusa si ofera o aderenta buna la sol.

Daca locuiesti in afara orasului, rotile gonflabile sunt perfecte pentru plimbari.

Rotile gonflabile sunt mai grele decat cele din spuma, insa ofera o rezistenta mai mare, de accea este recomandat sa se foloseasca mai ales in zonele cu un teren mai accidentat. De asemenea, rotile gonflabile ofera si o amortizare mai buna.

Un alt aspect de luat in calcul atunci cand te uiti la rotile unui carucior sport este acela de a vedea daca rotile din fata sunt pivotante, intrucat rotile pivotante sporesc si maresc manevrabilitatea unui carucior.

Modele de carucioare sport sunt prezentate si pe lumeabebelusilor, varietatea acestora fiind mare aproape in toate magazinele fizice, dar mai ales in cele online. Marimea unui carucior sport ar trebui sa fie in functie de marimea copilului, dar si in functie de nevoile parintilor.