5 sfaturi la care să iei aminte înainte de a cumpăra parchet din lemn

0
347

Acasă este locul unde te simți confortabil, relaxat și în siguranță iar pentru a aduce spațiul de locuit în acest stadiu trebuie să te preocupi de amenajarea acesteia după nevoile, dorințele și preferințele pe care le ai. Dacă unele lucruri pot să fie înlocuite după o perioadă de timp scurtă, nu același lucru îl putem spune și despre parchet. Tocmai de aceea, o astfel de achiziție merită atenția cuvenită pentru a te asigura de la bun început că ai făcut o investiție bună.

Pe lângă faptul că parchetul este un element central în amenajarea unei locuințe, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont și care au o importantă semnificativă înainte de cumpărare. AlmaParchet.ro recomandă să nu faci rabat la calitate pentru a te putea bucura de un parchet bun pentru zeci de ani. De asemenea, mai există o serie de factori importanți de care să ții cont și ii vom detalia în rândurile următoare:

 

Tipul parchetului

 

În funcție de procesul de fabricare există mai multe tipuri de parchet, iar diferențele de calitate și de preț între acestea sunt destul de mari. Tocmai de aceea, atunci când cauți parchetul potrivit pentru locuința ta este esențial să analizezi caracteristicile fiecărui produs în parte precum și avantajele și dezavantajele pe care le prezintă. Fiecare tip de parchet, lemn sau laminat, vine împreună cu un set diferit de avantaje și dezavantaje și au o calitate diferită. Există chiar mai multe tipuri de parchet din lemn (masiv și stratificat), iar acesta este un alt criteriu de analizat.

 

Tipul de trafic pentru care se adresează

 

Modelul de parchet potrivit pentru camera pentru care se adresează trebuie ales și în funcție de tipul de trafic. Nu în toate camerele este același tip de trafic și grad de activitate. Există două clase de trafic: rezidențial și comercial. Este important să alegi în mod corect tipul de parchet din lemn pentru a te asigura că va rezista indiferent de condițiile la care este supus. Cu cât parchetul este mai gros cu atât este mai rezistent în timp, pentru că poate fi rașchetat și recondiționat în repetate rânduri.

Design-ul parchetului din lemn

 

Fiecare model de parchet din lemn are o frumusețe aparte, tocmai de aceea este bine să analizezi cât mai îndeaproape tipurile de esențe care există. Parchetul din lemnul cu desenele sale interesante și cu finisajele pe care le prezintă, devine cu ușurință piesa de rezistență a întregii încăperi.

Poți alege parchet în culori închise care se va potrivi de minune în camerele mari care beneficiază de lumină naturală suficientă pe timpul zilei. Un parchet în culori deschise se va potrivi excelent în camerele mici și va crea un contrast deosebit mai ales dacă mobilierul este închis la culoare.

 

 

Calitatea și prețul

 

Parchetul este un element care este supus uzurii și este mult prea des utilizat pentru a face rabat la calitate. Un parchet prea ieftin poate să te coste la final chiar mai mult decât ai fi investit în mod inițial într-un model de calitate. Trebuie să iei în considerare traficul zilnic, așezarea și mutarea mobilei, joaca celor mici pe el, diferite acțiuni de curățenie și alte activități care vor supune pardoseala aleasă la uzură.

Alegerea unui parchet ieftin care nu este potrivit tipului de trafic din casă, cu o rezistență prea mică la umiditate și o grosime insuficientă va duce într-un timp relativ scurt la deteriorarea lui. Dacă vei schimba parchetul prea des, vei investi mai mulți bani decât ai fi făcut încă de la început numai prin alegerea unui model de parchet care are o calitate optimă și este potrivit pentru casa ta.

Principalele probleme pe care le poți avea cu un parchet prost ales sunt exfolierea acestuia, umflarea, mărirea distanței între plăci la îmbinări, tocire, pierderea culorii și aspectului. Iar acestea nu sunt singurele probleme. Așadar, calitatea este un aspect mult mai important de care trebuie să ții cont. Desigur, contează și prețul dar acesta ar trebui să fie pe undeva pe la finalul listei. Este important și prețul, dar cea mai bună recomandare pe care ți-o putem da este aceea să pui în balanță calitatea cu costul pe care îl presupune.

 

Tipul amenajărilor interioare

 

Un alt aspect important atunci când alegi parchetul potrivit pentru casă este și tipul de amenajări interioare pe care îl vei aborda. Parchetul trebuie să fie ales cu grijă deoarece de la acest element va porni întreg design-ul interior. Poți crea contraste deosebite cu restul elementelor din camera. De exemplu, într-un spațiu în care nu pătrunde suficientă lumină pe timpul zilei, poți alege un parchet deschis la culoare precum alb, bej sau gri deschis, culori care sunt în tendințe la ora actuală. Pe de altă parte, într-o încăpere de dimensiuni generoase poți opta pentru un parchet care este în nuanțe precum wenge, gri antracit sau chiar negru.

Acestea sunt doar câteva sfaturi de care este bine să ții cont pentru a putea crea un design interior desăvârșit, elegant și aliniat cu dorințele tale. Și, nu în ultimul rând, trebuie să ții cont de tendințe dar și de preferințele personale pentru a putea avea amenajate încăperile din casa ta exact așa cum ai visat.