Casele pe structură metalică și soluțiile pentru eficiența energetică

0
137

Află cum să faci o investiție inteligentă în timp ce îți construiești o casă eficientă energetic alături de BuildONE

Într-o eră a provocărilor ecologice și a nevoii eficienței unei case, BuildONE își aduce expertiza, resursele umane și utilajele în fața celor ce vor să construiască și să traiască o viață sănătoasă în case care se autosusțin prin soluțiile integrate și care au o durată de viață peste medie.

Construcția unei case începe cu mult înainte de turnarea fundației: începe cu o viziune, cu nevoile membrilor care vor locui în această clădire, cu dorința de a trăi o viață sănătoasă, care poate deveni ușor de susținut cu deciziile potrivite la momentul potrivit. O casă construită pe structură metalică integrează, în general, soluții de ultimă generație care cresc eficiența energetică a clădirii, precum instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice care autosusțin locuința, sisteme de ventilație și climatizare care folosesc la încălzire și răcire, dar și la împrospătarea constantă a aerului, utilizarea învelitorilor și profilelor metalice potrivite pentru o funcționalitate maximizată, dar și un aspect plăcut oferit locuinței.

Casele construite pe structură metalică prezintă numeroase avantaje, printre care rezistența la condițiile meteorologice severe cum ar fi seismele, vânturile puternice sau inundațiile, o durată de viață peste medie datorită proprietăților metalului, care este un material reciclabil, deci ecofriendly – nu putrezește și nu poate fi infestat cu insecte sau bacterii dăunătoare, este rezistent la foc și poate suporta sarcini mari fără a se deforma. Izolarea acestui tip de casă se face cu ajutorul unor materiale care asigură confortul termic, dar și pe cel acustic și previn problemele de condens și coroziune. Casa pe structură metalică poate lua aproape orice formă, astfel că viziunea locuitorilor poate fi pusă în practică în peste 95% din cazuri. În plus, nu necesită stâlpi de susținere care fragmentează spațiul liber al casei și poate fi adaptată la tehnologii moderne.

Un alt avantaj al unei construcții pe structură metalică este timpul redus de finalizare a construcției – componentele metalice sunt produse și parțial asamblate în fabrică, de unde sunt livrate în șantier și asamblate în forma finală cu ajutorul utilajelor. Marja de eroare pentru acest tip de clădire este scăzut, întrucât componentele metalice sunt montate în stilul pieselor de LEGO.

Pe lângă avantajele structurii metalice, trebuie luate în considerare soluțiile care pot fi integrate pentru a crește eficiența energetică, dar și confortul locuitorilor casei, precum sistemul de ventilație și climatizare. Aceste sisteme de ventilație, cum sunt și cele proiectate și fabricate de Buildone, îmbunătățesc calitatea aerului prin eliminarea poluanților din aer precum praful, polenul, bacteriile și alergenii și prin menținerea nivelului potrivit de umiditate, care previne formarea mucegaiului sau a condensului. Mai mult, sistemele de ventilație asigură confortul termic prin distribuirea uniformă a aerului cald, respectiv a aerului rece, păstrând aceeași temperatură în toate zonele clădirii. Există sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, care reutilizează energia termică a aerului viciat evacuat pentru a încălzi sau a răci aerul proaspăt introdus în încăpere, crescând astfel eficiența energetică a locuinței.

Un avantaj suplimentar al utilizării unui sistem de ventilație este că exclude nevoia „aerisirii” tradiționale prin deschiderea ferestrelelor locuinței, ceea ce ajută la minimizarea acumulării de praf, fapt ce oferă membrilor familiei mai mult timp împreună și mai puțin timp alocat curățeniei, dar și a disconfortului acustic provocat de mașini, utilaje, animale sau vecini aflați în apropierea casei. Cu ajutorul sistemelor de ventilație, aerul este mereu proaspăt, iar mirosurile provenite din activitățile zilnice precum gătitul, fumatul sau utilizarea anumitor substanțe chimice sunt eliminate eficient.

O altă modalitate de a asigura eficiența energetică a casei este instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, o sursă de energie regenerabilă care crește independența locuinței și reduce cheltuielile pentru energie, cu costuri de întreținere scăzute și posibilitatea de amplasament în funcție de disponibilitatea spațiului. BuildONE proiectează și construiește sisteme de panouri fotovoltaice atât pentru amplasamentul pe acoperișul clădirii, indiferent de tipul de acoperiș pentru care optează beneficiarul, cât și pentru amplasamentul la sol.

Pentru a vă asigura independența absolută a casei, sistemele de panouri fotovoltaice pot fi conectate la sisteme de stocare în baterii, iar în cazul în care dețineți un autoturism cu alimentare electrică, panourile solare sunt o soluție eficientă pentru a vă bucura din plin de vehiculul dumneavoastră.

Pe lângă construcția unei case eficiente energetic și confortabile, aspectul estetic nu trebuie nici el lăsat la o parte. BuildONE fabrică elementele de fațadă și accesorii complementare acoperișului de tip șarpantă sau terasă, profile metalice care sunt esențiale pentru un aspect plăcut al casei.

Construcția unei case pe structură metalică care utilizează soluțiile integrate pentru eficiența energetică este o alegere potrivită pentru o viață sănătoasă, sustenabilă și confortabilă, iar acest tip de casă devine din ce în ce mai dorită în rândul beneficiarilor.