Amenajarea gradinii ridica pretul casei tale

0
2463

Multi cred ca e doar un mit ca amenajarea gradinii ridica pretul casei. Adevarul este ca sunt mai multe tipuri de cumparatori, unii doresc sa cumpere ceva ieftin si sa-l modifice cum doresc ei iar  altii care vor sa cumpere o casa finalizata unde se pot simti bine fara sa fie nevoie sa faca mari modificari.

Cu totii stim ca modificarile intr-o casa pot fi foarte costisitoare, in primul rand datorita materialelor de calitate care pot costa foarte mult si a manoperei care la fel poate fi scumpa. Un lucru este insa sigur, o casa amenajata si pusa la punct este mult mai atragatoare pentru majoritatea cumparatorilor.

Multi oameni care vor sa-si vanda casa la un pret bun, o pun la punct pentru a putea cere un pret rezonabil pentru aceasta. Intr-adevar o casa pusa la punct va atrage un anumit tip de clientela, cea cu bani, care nu doreste sa-si bata capul cu detalii.

De ce trebuie sa avem gradina amenajata?

Sa nu uitam insa ca de cele mai multe ori cumparatorii sunt subiectivi si aleg o casa in functie de prima impresie sau daca se vad comfortabili in acel mediu. Incearca sa se identifice cu locul respectiv si isi pun intrebarea daca s-ar simti sau nu bine in acel loc.

Aici intervine amenajarea gradinii, crearea unui loc care asigura un mediu propice pentru relaxare, solutia relaxarii totale. Din acest motiv prezentarea gradinii poate fi pasul decisiv in finalizarea unei afaceri. O gradina bine organizata si pregatita pentru relaxare poate aduce un plus de confort casei.

La o plimbare in gradina viitorul proprietar poate ramane profund impresionat de frumusetea florilor sau de elementele de atractie ale gradinii si se poate identifica cu viata linistita de care ar putea avea parte daca ar cumpara respectiva casa.

Nu in ultimul rand cand viitorul proprietar ajunge acasa si isi aduce aminte de toate casele pe care le-a vazut, nu va uita o casa a carei curte sau gradina l-a impresionat. Chiar daca isi aduce aminte doar de o floare de o frumusete rara, de o banca sub un copac unde a savurat linistea naturii sau de o cascada in miniatura cu sunetul cristalin care l-a inveselit, aceste mici lucruri pot inclina balanta alegerii in favoarea acestei locuinte.

Ce inseamna amenajarea gradinii?

Este important sa intelegem ca amenajarea gradinii nu este un proces scurt, plantele nu cresc de pe o zi pe alta si daca vrem sa vindem un imobil, in mod sigur nu dorim sa facem investitii mari. Cu toate acestea sunt cateva lucruri pe care le putem  face ca sa avem o gradina care sa para familiara si placuta.

In primul rand gradina trebuie sa fie cat mai bine intretinuta, cu gazonul tuns si plante bine aranjate. Trebuie sa aiba carari prin care sa se poate ajunge chiar si la capatul cel mai indepartat al ei. O varianta ieftina pentru carari este utilizarea de pietre de pasi care strabat gradina.

O banca la umbra unui copac de unde se poate vedea toata gradina, invita vizitatorul sa se aseze pentru un moment de relaxare. Probabil este cea mai ieftina metoda prin care se poate aduce viata sociala in acest mediu, un loc unde te poti aseza pentru odihna sau pentru un moment intim.

Bineinteles daca vrem sa ducem mai departe ideea, putem crea un loc de intalnire cu prietenii, mobilat cu mobilier de gradina, gata pregatit pentru cafeaua de dimineata sau intalniri cu prietenii la lasarea serii. Un loc de gratar sau spatiu special pregatit pentru foc de tabara, la fel poate fi o atractie si o invitatie la intalniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here