Terenuri agricole de vanzare in judetul Dambovita

0
1542

Judetul Dambovita este unul bogat din punct de vedere al atractiilor turistice. Cele mai vizitate atractii turistice se gasesc, ascunse pe teritoriul acestui judet, sau in imediata vecinatate. Babele, Sfinxul, Lacul Bolboci, casa memoriala a dramatrugului IL Caragiale si turnul Chindiei sunt cateva dintre comorile acestei zone. O alta mostenire a naturii este pamantul fertil. Acest judet are o pozitie exceptionala pentru investitorii si dezvoltatorii care doresc sa realizeze investitii sigure.

Este situat in apropierea celor mai importante cai de acces ale tarii, astfel ca valorificarea productiei nu este o problema pentru cei ce hotaresc sa achizitioneze unul dintre numeroasele terenuri agricole de vanzare,  din aceasta zona.

Confort analizelor realizate se specialistii de la Ministerul Agricuturii, zona are potential agricol si pomicol deosebit. Conform rapoarteolor emise de specialistii MADR, principalele culturi din acest judet sunt cele de porumb, grau, floarea soarelui, legume si plante industriale.

Precipitatiile abundente ce cad in acest judet sunt un element ce nu trebuie ignorat in agricultura. Regimul hidroclimatic al acestei zone fiind unul bland, extrem de benefic pentru agricultura si pomicultura.

Din studiile meteorologice realizate in ultimii ani reiese ca iernile in judetul Dambovita sunt putin friguroase, stratul de zapada este generos, iar verile sunt racoroase si umede. Precipitatiile anuale variaza in cantiate pe masura cresterii in altitudine. Seceta este un fenomen mai putin intalnit in acest judet, fapt pentru care costruile de infiintare si intretinere a culturilor agricole sunt mai mici decat in alte zone ale tarii.

Cele mai fertile terenuri agricole Dambovita, potrivite pentru infiintarea culturilor de cereale se gasesc in partea sudica a judetului, aici solurile bogate in humus asigura elementele necesare pentru culturile de cereale. In sudul extrem solurile sunt prielnice pentru cultura cartofului. Centrul judetului este recunoscut pentru culturile de legume bogate, pe cand zona de nord a judetului este recunoscuta pentru potentialul pomicol si turistic.

Din datele emise de Ministerul Agriculturii 61% din suprafata de teren a judetului Dambovita are potential agricol foarte ridicat.

In concluzie, clima blanda, variatatea peisagistica, fertilitatea ridicata a solurilor si potentialul turistic ridicat, fac ca achizitionarea de terenuri agricole sau neagricole in judetul Dambovita sa fie considerate investitii rentabile, cu grad ridicat de profitabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here