De ce să renunți la gaze? Avantajele centralelor pe peleți!

0
206
peleți

Ce sunt peleții?

Pentru început, vom începe cu o definiție a peleților, pentru persoanele cărora acest termen nu li se pare familiar. Aceștia sunt un tip de combustibil, produși în general din rumeguș și alte deșeuri lemnoase și tocate pentru a avea o granulație fină, după care deshidratate pentru a se asigura o umiditate scăzută și în final supuse la presiune înaltă.

Ca material liant se utilizează numai substanța proprie a lemnului cunoscută sub numele de lignin. Aceasta, după răcirea granulatului acționează asemenea unui adeziv natural la formarea micilor peleți. Ca să vă puteți imagina, peleții care se obțin în urma acestui proces sunt de 2-3 ori mai mici decât un dop de sticlă de vin.

În continuare, vom prezenta una dintre cele mai cunoscute mărci de centrale pe peleți din piața din România.

Centralele Pellet, cele mai bune de pe piața din România

Centralele Pellet sunt cunoscute ca fiind printre cele mai bune centrale de acest tip de pe piața din România. Și asta nu o spunem noi, ci o spun în mare parte clienții mulțumiți de serviciile oferite.

Care sunt avantajele acestor centrale?

Principalul motiv pentru care tot mai mulți oameni aleg centralele pe peleți, este pentru că acestea oferă o autonomie foarte mare. O centrală Pellet trebuie ca mai întâi să fie alimentată cu necesarul de peleți, după care poate fi controlată automat și singurul lucru necesar este doar setarea temperaturii dorite.

O centrală Pellet este și foarte ușor de instalat. Trebuie doar să se respecte cu strictețe toate informațiile prevăzute în cartea tehnică și apelat la un instalator priceput.

Rezervorul voluminos al centralelor pelete de 180 de kg permite depozitarea peleților și astfel autonomia centralei va crește, iar garanția oferită de producători este de 5 ani.

Un alt motiv pentru care majoritatea oamenilor aleg centralele pe peleți este pentru că sunt ecologice. După cum am spus și mai sus, peleții sunt un combustibil ecologic, un combustibil în fabricarea căruia nu este necesar niciun fel de ingredient chimic. Acest lucru face ca centrala să ardă foarte curat, și până și cenușa produsă de peleți să poată fi folosită ca îngrășământ natural. Noxele sunt neutre din punct de vedere al emisiei de carbon , astfel o centrală pe peleți este perfectă pentru iubitorii de ecologie!

Care este părerea clienților?

Iarna trecută mi-am încălzit casa cu ajutorul unei centrale Pellet 30. Aceasta centrala pe peleți mi-a întrecut cu mult așteptările, a funcționat impecabil toată iarna și a fost și foarte ușor de folosit. Pot spune că am rămas plăcut surprins de avantajele acesteia și că nu mă așteptam să funcționeze chiar atât de bine.

centrala-pellet

Deși am făcut o investiție destul de semnificativă, pot spune că mi-am recuperat banii pentru că am făcut foarte multă economie. Am tras linie la sfârșitul iernii și am comparat costurile cu cele pe care le aveam când aveam centrala pe gaz. Centrala Pellet mi-a redus costurile lunare cu mai mult de jumătate, bani pe care i-am putut investi în altceva.

Le recomand tuturor persoanelor care sunt în căutare de o centrală să aleagă centralele pe peleți de la Pellet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here