Parcuri tematice

0
209

Parcuri tematice

 

Parintii cunosc avantajele instalarii locurilor de joaca si opteaza din ce in ce mai dez pentru o astfel de facilitate care sa ii distreze pe cei mici. Dincolo de a fi o activitate distractiva de care copiii pot avea parte atat in interior cat si in aer liber, echipamentele pentru terenuri de joaca sunt importante pentru dezvoltarea cognitiva, emotionala, fizica si interpersonala a copilului. O zi in curtea din spate a casei sau in parc face minuni pentru sanatatea fizica a copiilor, imbunatatindu-si increderea in sine si abilitatile sociale, sa nu mai vorbim de a le da spatiu pentru a-si pune la contributie imaginati si pentru a devein creativi.

Nu stiu tu, dar când eram copil, nu cred ca am folosit vreodata o „structura de joc”. Imi amintesc in continuare locul de joaca de la scoala mea, cu castelele sale, navele piratilor, casele secrete, etc. Prietenii mei si cu mine nu ne-am gândit niciodata la locurile de joaca ca si semnificatie. Termenul „structura de joc” nu se aplica – nu a existat nimic structural in legatura cu modul in care am folosit locul respectiv.

A fost o explozie recenta de interes in amenajari locuri de joaca exterior pentru aventuri, care depind de o groaza de factori. Daca dorim orase pline de viata, pline de surpriza care sa faca viata urbana atât de placuta, am putea dori sa incepem sa ne gândim la locurile de joaca ca destinatii microcosmice cu destinatii multiple. Exista o serie de facilitati de care un loc de joaca dispune, iar variantele de a ii distra pe cei mici sunt infinite la numar.

Adultii sunt uneori surprinsi de faptul ca aceeasi nava de pirati poate atrage copiii sa se joace cu entuziasm zilnic sau ca fetele nu se mai plictisesc intruchipand zi de zi printese in castele gonflabile din locurile de joaca. Jocul imaginativ si asumarea de roluri ii ajuta pe copii intr-un mod care nu este direct vizibil pentru adulti. Locurile de joaca tematice ofera copiilor cu activitate mentala esentiala pentru dezvoltarea identitatii lor.

Pe masura ce jocurile tematice invita copiii sa joace roluri diferite, ei au ocazia de a practica exprimarea sentimentelor. Rolul si jocul tematic, prin implicarea mai multor participanti, au un foarte mare efect, de asemenea, in insusirea abilitatilor de comunicare si ale celor sociale. Cu alte cuvinte, beneficiile jocului tematic pot continua dincolo de viata profesionala si nu pot fi decat benefice.

Mai multe mame si tatii cauta modalitati de a incorpora optiuni ecologice in fiecare aspect al vietii copiilor lor, inclusiv in cazul in care joaca si cu ce joaca. Multe familii cauta oportunitati de joaca in aer liber si isi invata copiii despre lucruri precum reciclarea sau gradinaritul. Ei cauta, de asemenea, materiale ecologice atunci când selecteaza ce produse sa cumpere, inclusiv jucarii pentru copii.

Desi nu este neaparat realista transformarea gradinilor noastre in parcuri, putem sa ne uitam la unele dintre cele mai importante locuri de joaca ecologice publice din lume pentru idei grozave care sa ne dea un inceput in a cumpara echipamente de joaca ecologice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here