Ce risca niste discuri diamantate utilizate gresit?

0
191
probleme cu discuri diamantate
taierea cu discuri diamantate

Niste discuri diamantate, impreuna cu niste echipamente potrivite si profesionale, precum niste masini de taiat beton reprezinta solutia perfecta pentru lucrarile de constructie, demolare si redecorare pentru orice spatiu. Cu toate ca acestea utilizeaza tehnica diamantata pentru un randament optim asupra unor suprafete atat de dure precum betonul, chiar si acestea pot suferi stricaciuni.

Cunoasterea celor mai comune probleme intalnite la discuri diamantate de taiere este primul pas catre tratarea corespunzatoare a acestora. Astfel, veti putea asigura o viata indelungata atat pentru discuri, cat si pentru echipamentele carora le sunt atasate.

La ce riscuri sunt expuse niste discuri diamantate?

  • Supraincalzirea discului poate fi datorata, in functie de echipamentul utilizat de cantitatea insuficienta de lichid de racire, adica apa. Alti factori care contribuie la perpetuarea acestei probleme sunt racirea insuficienta, prin aer si viteza de taiere prea mare. Atat echipamentul de taiere, cat si discul trebuie sa aiba o modalitate de lucru adaptata performantelor, dar si suprafetei de lucru.
  • Ruperea segmentelor poate aparea in special pentru discurile folosite pe piatra si zidarie. Asta deoarece materialul de lucru aluneca si cauzeaza lama sa intre in blocaj sau sa se rasuceasca. Materialul de prindere al discului sau discul prea dur pot cauza distrugerea reciproca acestora, in special daca apare si supraincalzirea.
  • Lipsa capacitatii de taiere (invartire in gol) poate sugera faptul ca discul nu este potrivit pentru materialul pe care se lucreaza. De asemenea, aici poate fi vorba si despre niste discuri diamantate tocite, randament neadaptat dupa schimbarea materialului sau lipsa puterii de taiere.
  • Pierderea tensiunii din disc este o cauza clara a unei proaste reglari a masinii de taiat pe care este aplicat. In acelasi timp, utilizarea unei turatii nepotrivite, cat si montarea gresita a discului vor scadea tensiunea in procesul de lucru.
  • Segmentele crapate indica o proasta manevrare, prin aplicarea unei presiuni excesive si a unei viteze de taiere prea mare.

Daca intampinati orice problema in procesul de lucru cu discuri diamantate, echipa Disc Beton va sta la dispozitie pentru orice intrebare, pentru a va asista in rezolvarea acesteia. Nu ezitati sa ne contactati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here