Mobila de dormitor are o importanta vitala pentru ca alaturi de ea ne petrecem o treime din viata

0
103

O treime din viețile noastre se desfășoară în dormitor. Dormind, cea mai mare parte. De aceea, dormitorul este încăperea casei caracterizată cel mai mult de personalitatea fiecăruia și de confortul necesar fiecăruia. Poate tocmai de aceea, misiunea de a alege mobila de dormitor nu este o sarcină ușoară. Dacă discutăm de un dormitor matrimonial, alegerea mobilei este și mai grea, dat fiind că trebuie împăcate două persoane diferite, cu opinii, preferințe și gusturi la fel de diferite.


Mobila dormitor este greu de ales în aceste condiții. Dar, dacă ții cont de câteva lucruri esențiale atunci când vine vorba de mobilat această cameră, misiunea ta devine mult mai ușoară.

Noptiera
Noptiera

Înainte de a alege restul mobilei de dormitor, trebuie ținut cont că elementul central al camerei, în jurul căruia se învârte tot aspectul și tot decorul camerei este patul. Mobila de dormitor se alege în funcție de pat, pentru o unitate estetică, armonie și echilibru în ansamblul întregii camere.

Mobila dormitor – eMAG

Patul trebuie așezat central în dormitor, dar în așa fel încât să nu te lovești de restul mobilei atunci când te dai jos din el. E nevoie de suficient spațiu între piesele de mobilier, pentru a putea circula în voie prin cameră, dar și pentru a nu te simți copleșit și sufocat de acestea.

Mobilier living
Mobilier living

Mobila dormitor in ordinea importantei


Următoarele în ordinea importanței în ceea ce privește mobila dormitorului, sunt noptierele și dulapurile. În ceea ce le privește pe primele, acestea trebuie așezate, evident, aproape de pat, pentru a beneficia din plin de toată funcționalitatea lor. Noptierele sunt de diferite forme și stiluri. În prezent, este la modă ca noptierele să fie de forme neregulate, inegale și asimetrice. Pentru un plus de funcționalitate, noptierele ar trebui să aibă cel puțin câte un sertar, pentru depozitarea diferitelor lucruri de care ai nevoie înainte de culcare sau imediat după trezire: o tabletă, un încărcător de telefon, ochelarii de vedere, o revistă etc.

Trucuri pentru decorare si amenajare

În fine, dulapurile întregesc estetic, vizual, mobila de dormitor. Acestea se aleg în funcție de spațiul rămas disponibil după alegerea patului și a noptierelor, ținând cont și de spațiul necesar pentru mișcare printre obiectele de mobilier. În funcție de cât loc avem, așadar, ne putem decide pentru dulapuri normale sau încastrate în perete, cu uși normale sau cu uși glisante. Ușile glisante au avantajul că nu răpesc din spațiul camerei atunci când sunt deschise.

Estetica va condiționa și ea alegerea dulapului, care poate fi de lemn, cu aspect clasic, rustic sau modern. Alte elemente ale dulapurilor care trebuie alese în funcție de design-ul restului mobilei de dormitor sunt mânerele. Aceste accesorii nu doar că sunt funcționale, dar au și rol decorativ, în acord cu estetica încăperii.

În fine, nu în ultimul rând, dacă dormitorul este unul redus ca dimensiuni, puteți da senzația de spațiu suplimentar prin amplasarea de oglinzi mari pe mobila de dormitor. Prezența oglinzilor poate face mai multe decât pare la prima vedere. De exemplu, plasate pe șifonier, acestea pot oferi senzația spațiului dublu. De asemenea, acestea ajută și la creșterea gradului de luminozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here