ebook reader sau carte normala?

0
155

ebook reader sau carte normala?

 

Ebook readerele sunt niste gadgeturi cu care puteti citi carti in diferite formate. Sunt foarte asemanatoare ca aspect cu tabletele dar au destul de putin lucruri in comun. Ca sa va raspund de la inceput la intrebarea din titlu, dupa parerea mea consider ca cititul pe un e-book reader are mai multe avantaje.

Desi senzatia pe care o carte normala este unica, un ebook reader este mai practic. 

Ganditi-va numai la cat spatiu economisiti intrucat pe un astfel de dispozitiv pot fi stocate cateva mii de carti simultan. Mai mult decat atat, nu mai trbeuie sa pierdeti timpul prin librarii sau sa cautati la magazinele online titlurile preferate, toate fiind accesibile doar prin cateva atingeri ale ecranului.

Bineinteles, cititul dintr-o carte normala nu afecteaza ochii si nu ii obosesc atat de repede. Insa trebuie sa stiti ca display-urile e-book readerelor sunt de tip Ink si ofera o experienta foarte asemanatoare unor pagini de carte. Lumina albastra (cea mai daunatoare pentru ochi) este redusa la cote minime iar ecranele sunt foarte bine calibrate incat sa nu afecteze ochii precum o fac display-urile de tip LED, LCD, OLED etc.

Nu vreau sa spun ca cititul unei carti este un lucru rau, din contra. Recomand tuturor persoanelor (copii, adulti) sa citeasca cat mai mult si cat mai des posibil daca le permite timpul. Trebuie neaparat sa ne adaptam vremurilor si sa imbratisam tehnologia, chiar si in domeniile mai sensibile. Poate un e-book reader nu ofera aceeasi experienta de lectura ca o carte, dar este mult mai practic si trebuie sa acceptam acest lucru.

Spre rusine mea nu sunt o persoana care citeste foarte mult deoarece nu-mi permite timpul. Dar atunci cand o fac, imi este mult mai comod sa-mi iau e-book readerul, sa ma asez confortabil pe fotoliu si sa caut o carte online din milioanele de volume disponibile. Daca va faceti griji ca trebuie sa stati cu incarcatorul dupa dumneavoastra, va anunt ca acest lucru n-o sa se intample. Bateria unui astfel de dispozitiv este gandita sa tina intre 2 si chiar 6 saptamani de utilizare moderata cu o singura incarcare de 1-2 ore. Bineinteles, nici ele nu sunt perfecte si prezinta anumite probleme (blocari, sacadari, erori) dar consider ca merita incercate macar.

In concluzie, vreau sa va spun ca nu incerc sub nicio forma sa denigrez cititul traditional si experienta unica pe care o ofera. Vreau doar sa incerc sa va conving ca tehnologia trebuie acceptata/imbratisata chiar si in anumite domenii mai sensibile care la prima vedere nu prezinta alternative.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here