Cum se scrie horoscopul?

0
16

Probabil ca multi dintre noi ne-am pus aceasta intrebare… Si, la fel de probabil, fiecare dintre noi ar dori sa isi stie propriul horoscop; insa este imposibil ca astrologii sa poata alcatui un horoscop detaliat pentru fiecare persoana in parte – horoscop zi, horoscop luna, horoscop an – este o munca titanica.  In plus, este nevoie de informatii detaliate despre fiecare persoana pentru care se scrie horoscopul – identitatea, data nasterii, ora si locatia nasterii. Din acest motiv, astrologii pun in prim plan semnul zodiacal, in ordinea  din horoscop; este mai usor de completat astfel horosocpul pentru o masa mai mare de populatie. De exemplu, daca luna este in Pesti astazi, o persoana poate afla tot ceea ce este necesar pentru semnul sau zodiacal, studiind casa Pestilor; cu ajutorul hartii natale, se poate afla cum luna in Pesti poate influenta nativul unei zodii, studiind casa guvernata de Pesti. Se pot afla informatii utile despre comportamente, caracteristici, obiceiuri, predilectii, etc. Acelasi lucru se poate spune si despre  planete; planetele ne influenteaza personalitatea, starea generala. Totul depinde de harta natala.

Astrologii scriu horoscopul zilnic in functie de Luna. Acest corp ceresc isi schimba pozitionarea odata la 2 sau 2 zile jumatate; de aici si schimbarile de dispozitie, comportament, afectivitate, etc, diferite aproape pentru fiecare zi in parte. Horoscopul lunar este scris luand in cosiderare schimbarile de pozitie ale planetelor Marte, Venus, Mercur si Soarele. Aceste corpuri ceresti isi schimba pozitia odata pe luna sau maxim la doua luni. Cand aceste planete trec prin casa unei persoane, se pot obtine informatii legate de identitatea astrologica a acelei persoane. In ceea ce priveste horoscopul anual, astrologiii uzeaza de pozitionarea planetelor Saturn si Jupiter; Jupiter stagneaza in casa unui anumit semn zodiacal aproximativ un an, in vreme ce Saturn 2 pana la 2 ani jumatate. Se poate crea si un horoscop mai lung, pentru mai multi ani, lunad in considerare pozitionarea planetelor Pluto, Neptun si Uranus, deoarece aceste planete au timpi mult mai lungi de trecere prin casele fiecarei zodii in parte, variind intre 8 si 16 ani chiar. Folosindu-se de aceste planete, astrologii pot scrie un hoproscop pentru o intreaga generatie.

Scrierea unui horoscop este o arta; o arta cu origini in cele mai vechi timpuri, pe cand oamenii, la fel ca si astazi, incercau sa inteleaga natura umana si interactiunile cu lumea astrala.  Aceasta arta a fost dezvoltata si elaborata de-a lungul timpului, generatie dupa generatie. Astrologia poate fi considerata, in egala masura, o arta si o stiinta. Nu oricine poate alcatui un horoscop; aceasta deprindere se dobandeste dupa ani de observatie si studiu.

Pe glob, se alcatuiesc mai multe tipuri de horoscop, pe baze diverse. In Orient, horoscopul occidental este considerat mult prea simplist; horoscoapele orientale iau in considerare mult mai multe variabile, horoscopul este mult mai complex, deci mai greu accesibil neinitiatilor. Insa, populatia din aceste zone pune mai multa baza pe horoscop, il ia mai mult in consideratie, in unele zone, fiind alcatuit horoscopul personal inca de la nastere, creandu-se o serie de asteptari fata de persoana respectiva. Pentru mai multe detalii intra pe: ezodii.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here