De ce mobila din lemn masiv este cea mai potrivita casei tale?

0
134

Mobila foarte solida, din lemn masiv, poate fi pastrata ani de zile. Probabil ai deja un bufet mostenit din trecut sau o comoda gasita intr-o piata de vechituri. Rezistent la timp si la utilizare intensiva, lemnul masiv este transmis mai departe generatiilor viitoare. Chiar daca este uneori depasit, poate fi usor modernizat. O nuanta de vopsea, cateva sabloane sau o decapare totala, depinde de tine sa alegi cum doresti sa iti personalizezi mobila sufragerie sau mobila dormitor. Multe tutoriale sunt disponibile pe internet. Astazi, nu mai este obligatoriu sa fii un as DIY pentru a transforma o piesa de mobilier. Oricine poate reusi!

Atunci cand cumperi o piesa mica de mobila lemn masiv, faci si un act eco-responsabil. Stiind ca o vei pastra in deceniile urmatoare, nu va trebui sa obtii una noua. Sunt multe companii de confectionare mobila lemn masiv care vor sa promoveze gestionarea durabila si motivata a resurselor naturale.

Lemnul este disponibil in diferite specii

Multe tipuri de lemn pot fi utilizate la fabricarea mobilierului. Fibre clare, intunecate, luminoase, suple, dure, mai mult sau mai putin bogate, densitati mai mult sau mai putin importante, noduri mai mult sau mai putin prezente, noduri fine sau groase … Esentele au caracteristici foarte distincte.

Le poti clasifica astfel:

– exotic: tec, mahon, lemn de trandafir, lemn de cauciuc, bambus, wenge, molid…

– local: cires, pin, fag, stejar, ulm, frasin, nuc…

– produse din lemn: placi aglomerate, MDF, OSB , placaj…

De cele mai multe ori, mobila se lucreaza in principal cu stejar solid. Foarte raspandit, este potrivit pentru toate atmosferele. De la galben deschis la maro deschis, este un lemn usor venat. Densitate mare, este mai usoara decat wenge si mai dura decat bradul. Rezistent la umiditate, impacturi si socuri, mobila de lemn masiv de stejar traverseaza cu usurinta anii.

Se combina cu o multitudine de materiale

Astazi, mobilierul din lemn nu mai este realizat in intregime din acest material natural. Pentru a adauga o nota de originalitate, designerii o asociaza voluntar cu:

  • sticla, ardezie, ceramica, piatra, marmura
  • metal, cupru, fier forjat, aluminiu, otel inoxidabil, otel, zinc
  • plasa de sarma, franghie, piele, rachita
  • beton ceruit, epoxidic, plexiglas.

Poti gasi, de exemplu:

– mese de cafea cu blat din sticla sau picioare metalice,
– birouri din lemn cu picioare metalice,
– scaune, banci si fotolii cu tesatura, scaun din metal sau imitatie de piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here