Cartusul de imprimanta versus tonerul de imprimanta. Alegerea perfecta pentru imprimanta ta

0
116

Numarul de tipuri de imprimante existente pe piata este mult mai mare decat ne-am putea noi imagina. Fiecare dintre aceste tipuri prezinta caracteristici diferite, atat din punct de vedere al aspectului exterior, cat si din punct de vedere al componentelor interioare si al substantei folosite la imprimare.

Una dintre cele mai intalnite clasificari a imprimantelor se face, desigur, in functie de firma producatoare. O alta clasificare, cea mai importanta din punctul nostru de vedere, este modul in care acestea imprima. Modul de imprimare difera de la un produs care foloseste toner imprimanta la unul ce foloseste un cartus de cerneala. Despre cele doua tipuri de imprimari vorbim in urmatoarele randuri.

 

Cartusul de imprimanta

Cartusul de cerneala este probabil unul dintre cele mai cunoscute si folosite tipuri de consumabile pentru imprimante. Un cartus poate fi atat color, cat si alb negru, in ambele cazuri fiind nevoie doar de un singur recipient. Avantajul unui astfel de consumabil in fata unui toner imprimanta este faptul ca unele cartuse permit reincarcarea, proces mult mai ieftin decat achizitionarea unor noi cartuse.

Daca imprimanta pe care o detinem foloseste un cartus, imprimarea se face prin jeturi de cerneala. Acest lucru inseamna ca imprimarea se face prin stropiri controlate de modelul documentului ce trebuie imprimat.

 

Tonerul de imprimanta

Cand vine vorba despre toner, procesul de imprimare este unul mai complicat, iar in unele cazui si achizitionarea poate ridica probleme. Daca avem nevoie de un toner imprimanta trebuie sa stim ca acesta nu prezinta mereu un simplu recipient care contine toate culorile necesare imprimarii color. Din acest motiv, suntem nevoiti uneori sa alegem mai multe produse.

Procesul de imprimare foloseste mai multe componente, cele mai importante dintre acestea fiind tamburul central si tonerul. Tonerul este de fapt un fel de pulbere, pulbere ce este fixata pe foie cu ajutorul energiei si al caldurii. Din acest motiv, acest tip de printare este mai folosita in cazul fotografiilor si a imaginilor ce prezinta culori mai bine definite.

 

Cum stim sa alegem dintre cele doua?

Din fericire pentru noi, alegerea cartusului sau a tonerului o face tipul imprimantei pe care o detinem. Nu exista pe piata modele de consumabile care sa poate fi folosite de toate imprimantele. Pentru a fi siguri ca facem o alegere corecta, este indicat sa ne facem achizitia dintr-un magazin specializat, magazin in care putem primi ajutor din partea personalului. Daca totusi ne dormi sa facem trecerea de la o imprimanta care foloseste toner la una pe cerneala, singura solutie este schimbarea imprimantei.

De unde imi pot achizitiona aceste produse?

Unul dintre magazinele specializate pe vanzarea de consumabile pentru imprimante (toner si cartuse imprimanta), posibil si cel mai cunoscut din tara noastra, este TonerPro. Pe site-ul tonerpro.ro veti gasi implementata o modalitate excelenta de cautare, care sa ajute orice cumparator.

Pentru a putea gasi produsul potrivit, va trebui doar sa alegeti dintr-o lista marca imprimantei, seria si modelul acesteia. In urma acestor alegeri, vor fi afisate automat consumabilele compatibile cu imprimanta dumneavoastra. Daca imprimanta pe care o detineti nu se regaseste in listele afisate, puteti apela sau contacta prin email angajatii TonerPro, care vor incerca sa introduca in stoc noi produse.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here