Banca de energie sau cum să faci rost de o baterie externă cu un cod reducere elefant

0
41

Bateria externă face acum parte din accesoriile noastre zilnice. Ușor de luat oriunde, vă permite să încărcați oricând smartphone-ul, tabletă, e-readerul chiar computerul. Există multe modele, la toate prețurile cu un cod de reduceri elefant. Iată cheile alegerii celei potrivite.

Bugetul – evitați modelele prea ieftine

Diverși parametri influențează prețul unei baterii externe. Calitatea materialului joacă, de asemenea, un rol, în exterior (alegerea materialelor) și în interior (circuit electronic, asamblarea celulelor cu litiu). Evitați modelele la primul preț oferite de vânzătorii obscuri. Vă recomandăm să alegeți un dispozitiv de marcă bine cunoscut. Cel puțin, asigurați-vă că datele de contact ale importatorului sau distribuitorului sunt indicate pe ambalaj. În cazul unei probleme, veți ști cu cine să discutați. De asemenea, asigurați-vă că bateria afișează marcajul CE, precum și sigla RoHS, care limitează utilizarea substanțelor periculoase (plumb, mercur, cadmiu, crom hexavalent etc.). Marcarea neconformităților este frecventă printre modelele vândute.

Capacitatea unei baterii externe: de la 2.000 la 50.000 mAh

Capacitatea unei baterii externe este decisivă. Exprimat în miliamperi-oră (mAh), indică ce cantitate de curent este stocată în baterie atunci când este încărcată. În funcție de model, această capacitate variază de la 2.000 la 50.000 mAh. Această rezervă permite încărcarea unui dispozitiv de mai multe ori sau a mai multor dispozitive, în funcție de dimensiunea propriei baterii interne. Oricum ar fi, o baterie nu va livra tot curentul pe care îl stochează. În primul rând, pentru că el însuși folosește o fracțiune din acesta pentru a funcționa și, în al doilea rând, pentru că încărcarea duce la pierderea de energie.

5.000 mAh: pentru a reîncărca ocazional un smartphone.

10.000 mAh: pentru două reîncărcări smartphone sau o reîncărcare ocazională a tabletei.

20.000 mAh: pentru a încărca confortabil mai multe dispozitive și de ce nu un laptop PC.

50.000 mAh: pentru nomazi pretențioși care utilizează mai multe dispozitive.

Nu este nevoie să alegeți un model cu capacitate mare dacă nu aveți nevoie de el. Mai ales că, cu cât această capacitate este mai mare, cu atât bateria este mai grea și mai voluminoasă.

CONEXIUNI ADECVATE ȘI PUTERNICE

Bateriile de rezervă au un port de intrare („în”) pentru reîncărcarea bateriei în sine și mai multe porturi de ieșire („out”) pentru reîncărcarea dispozitivelor. Fiecare dintre aceste porturi se caracterizează prin formatul său (micro-USB, USB, USB-C) și puterea să. Pentru portul de intrare, formatul micro-USB cedează treptat formatului USB-C. Acesta din urmă are mai multe avantaje. În primul rând, este mai puternic și poate face față încărcării rapide. Apoi, funcționează dublu, deoarece poate fi folosit că intrare și ieșire.

Pentru porturile de ieșire, pe lângă USB-C, veți întâlni cel mai adesea formatul clasic USB-A. Este compatibil cu toate cablurile, dar pentru o încărcare optimă, specificațiile sale trebuie să se potrivească cu cele ale dispozitivului dvs. Astfel, o ieșire de 5 V / 1 A (5 W) poate încărca smartphone-uri și majoritatea celorlalte dispozitive. Dar pentru un touch pad este necesară o putere de 5 V / 2 A (10 W). Puterea conectorilor suportă, de asemenea, încărcarea rapidă.

Tehnologia se dezvoltă cu o rapiditate uimitoare, așa că trebuie să profităm, mai ales când ni se oferă și un cod reducere elefant. Ar fi interesant să existe baterii externe pentru energia umană. Atunci chiar am face un salt spre… nemurire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here