Iata ce trebuie sa contina dosarul de fiscalizare casa de marcat!

0
383
fiscalizare casa de marcat

Simpla achizitionare a unei case de marcat si conectarea ei la o sursa de electricitate nu sunt suficiente pentru ca aceasta sa poata fi utilizata in mod legal. Un ultim pas, inainte ca afacerea ta sa poata folosi casa de marcat si sa inregistreze tranzactii in mod legal, este reprezentat de procesul de fiscalizare casa de marcat.

Acesta poate sa se desfasoare destul de anevoios, presupune intocmirea unui dosar stufos si te poate determina sa efectuezi cateva drumuri la ghiseele institutiilor abilitate. Iata tot ce trebuie sa stii despre cum se realizeaza fiscalizarea casei de marcat si cine te poate ajuta, in asa fel incat procesul sa se deruleze rapid si fara complicatii!

Ce este procesul de fiscalizare casa de marcat si ce presupune acesta?

Pe scurt, fiscalizarea casei de marcat presupune inregistrarea aparatului in asa fel incat el sa functioneze in conformitate cu normele legale. Pentru a fi sigur ca pornesti cu dreptul la acest drum, trebuie in primul rand sa te asiguri ca achizitionezi case de marcat de la un furnizor autorizat, care sa respecte toate normele legale aflate in vigoare. Odata achizitionata casa de marcat, poti trece la procesul de fiscalizare. Iata care sunt etapele pe care trebuie sa le urmezi!

Intocmirea dosarului – dosarul este foarte important, deoarece in baza sa se efectueaza intreg procesul de fiscalizare casa de marcat. Acesta trebuie sa contina mai multe documente, astfel:

  • Actele firmei pe care o detii (copie CUI, copie CIF, copie dupa documentul care dovedeste dreptul de utilizare a spatiului si o copie dupa certificatul constatator pentru punctul de lucru, copia documentului de identificare a administratorului);
  • Declaratie pe proprie raspundere cu privire la punctul in care va fi instalat aparatul;
  • Copie a procesului verbal pentru sigilarea memoriei fiscale si a casei de marcat electronice;
  • Copie dupa factura sau chitanta in baza careia se dovedeste achizitia casei de marcat;
  • Copie dupa certificatul de garantie;
  • Copie dupa avizul de distributie si avizul de service pentru casa achizitionata;
  • Cerere de atribuire a unui numar de ordine, in doua exemplare.

Depunerea dosarului – odata intocmit acest stufos dosar, el trebuie depus la sediul D.G.F.P. (Directia Generala a Finantelor Publice) din localitatea ta. 

Obtinerea numarului de ordine – depunerea se realizeaza cu obiectivul principal de a obtine un numar de ordine. 

Fiscalizarea – odata obtinut numarul de ordine, se trece la procesul propriu-zis de fiscalizare casa de marcat, care poate fi realizat de tehnicienii magazinului de la care ai achizitionat casa de marcat. 

De altfel, intreg procesul poate fi cu mult simplificat daca decizi sa apelezi la ajutorul expertilor din domeniu. Exista distribuitori autorizati care iti pot oferi case de marcat de cea mai buna calitate si care se pot ocupa si de intreg procesul de fiscalizare, precum TehnicaFiscala.ro.

Intocmirea dosarului si efectuarea drumurilor catre sediile autoritatilor competente pot sa ocupe timp si sa presupuna cheltuieli mari. De asemenea, in lipsa experientei, esti expus erorilor, astfel ca este de preferat sa apelezi la servicii profesionale de fiscalizare casa de marcat, mai ales ca acestea pot fi accesate online. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here