Ce tipuri de dezinfectanti profesionali folosesc medicii?

0
1749
detergenti profesionali

Odata cu inceputul pandemiei, dezinfectantii din comert nu au mai fost pe placul oamenilor – ba chiar mai mult, multi dintre acestia au ramas dezamagiti de produse pe care le credeau bune, dupa ce s-a demonstrat ca acestea nu sunt capabile de un nivel crescut de dezinfectie.

Astfel, lumea a inceput sa caute alternative puternice, dar nu toxice si periculoase pentru sanatatea lor si a celor din jur. Astfel, a crescut popularitatea celor mai multi dezinfectanti profesionali, in special a celor folositi de medici in cabinetele lor si nu numai.

Daca vrei si tu un dezinfectant similar, iata ce compusi/substante ar trebui sa fie prezente pe lista de ingrediente a produsului pe care vrei sa il cumperi!

Amoniu cuaternar

Acest compus este prezent, de obicei, in solutiile de dezinfectie uzuale, indicate curateniei de rutina. Amoniul cuaternar este clasificat ca un dezinfectant cu putere mica de dezinfectie, dar care este eficient impotriva ciupercilor, virusurilor si bacteriilor. Puterea mica nu inseamna zero dezinfectie – produsele ce contin acest compus tot pot fi vazute ca si dezinfectanti profesionali.

Datorita modului in care acesta actioneaza si puterii sale de dezinfectare, este ideal pentru curatarea suprafetelor dure precum podele, mese, pereti si asa mai departe.

Hipoclorit

Dupa cum probabil deja stii, hipocloritul este unul dintre cei mai cunoscuti dezfinectanti profesionali pe baza de clor. Acesta este un compus stabil – aspect foarte important atunci cand vine vorba de compusi ai clorului -, dar si foarte eficient.

Bacteriile, ciupercile si virusurile nu au nicio sansa in fata unor dezinfectanti profesionali ce contin acest ingredient. Totusi, trebuie retinut faptul ca elementul de baza al hipocloritului este foarte coroziv si poate decolora hainele. Tocmai de aceea, produsele cu hipoclorit ar trebui folosite in bai, bucatarii si asa mai departe.

Acid peracetic

Dezinfectantii pe baza de acid peracetic sunt cunoscuti pentru timpul de actiune extrem de scazut. De exemplu, in timp ce unii dezinfectanti profesionali au nevoie de 5 minute pentru a dezinfecta complet o suprafata, cei cu acid peracetic pot face acest lucru in aproximativ 2 minute.

Precum hipocloritul, acidul peracetic poate fi, la randul sau, destul de periculos, mai ales daca este diluat. Astfel, medicii il folosesc, de obicei, pentru sterilizarea instrumentarului medical – atunci cand aceasta este realizata cu dispozitive automate.

Peroxidul de hidrogen accelerat

Acesta este un compus relativ nou – are la baza agenti de curatare activi si evident, peroxid de hidrogen. Conform studiilor, acest compus are cel mai mic nivel de toxicitate, in comparatie cu substante asemanatoare.

Mai mult decat atat, peroxidul de hidrogen accelerat implica doar un singur pas de curatare, pas care poate dezinfecta corespunzator suprafetele, chiar daca acestea prezinta materie organica sau depuneri de murdarie.

De unde poti face rost de dezinfectanti profesionali de calitate?

In primul rand, trebuie mentionat ca nu vei gasi unele substante in dezinfectantii din comert – chiar daca apelezi la un distribuitor specializat. Este de la sine inteles ca substantele care pot fi toxice sau periculoase necesita anumite autorizatii si nu pot fi vandute persoanelor fizice.

Totusi, magazinul online eDezinfectanti iti pune la dispozitie o gama foarte variata de produse de curatenie si dezinfectie, indiferent daca vrei sa asiguri dezinfectia casei tale sau daca vrei sa iti mentii afacerea conform standardelor de curatenie europene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here