Beneficiile pe care le poate oferi un tablou de automatizare unei companii de productie

0
75
tablou de automatizare

Pentru a putea produce bunuri de calitate, orice intreprindere se bazeaza pe echipamente mecanice specializate. Acestea sunt actionate, in mod traditional, de un personal instruit special in acest sens. Varianta imbratisata tot mai mult de antreprenorii cu viziune, orientati catre solutii moderne, este cea reprezentata de utilizarea unui tablou de automatizare.

Numite si panouri electrice de comanda, aceste echipamente ajuta la controlul si actionarea echipamentelor intr-o maniera automatizata, mult mai eficienta decat metoda clasica. Fie ca este vorba despre masinarii electrice, instalatii electrice sau alte utilaje, acestea pot fi controlate intr-o maniera eficienta si care sa incurajeze un randament sporit de productie.

Beneficiile oferite de un tablou de automatizare

Modul in care actioneaza panourile electrice de comanda este unul simplu. Acestea sunt proiectate in mod special pentru a pune automat in functiune echipamentele de productie utilizate de o companie. Se utilizeaza astfel de panouri in mediul industrial, dar si la nivel rezidential. Cele mai multe beneficii, in urma utilizarii unui tablou de automatizare, le revin antreprenorilor.

Este vorba despre beneficii care vizeaza atat randamentul la nivel de productie, cat si gradul de satisfactie pe care il resimt clientii companiei. Pe termen lung, cele doua sunt interconectate, iar productia de calitate va determina satisfactia mai mare a clientilor si cresterea cererii. In final, rezulta un profit tot mai mare. Iata care sunt principalele beneficii, in mod detaliat, pe care le obtine un antreprenor de pe urma automatizarilor:

  • Pierderile de materie prima si energie sunt reduse – prin folosirea unui tablou de automatizare, activitatea de productie este eficientizata. Sunt diminuate in mod sensibil erorile de productie. Astfel, se reduc nu doar pierderile cu materia prima, ci si consumul suplimentar de energie necesar pentru obtinerea unor produse de calitate;
  • Scad costurile cu personalul – forta de munca necesara derularii unor procese de productie este diminuata, deoarece o buna parte dintre acestea vor trece in „responsabilitatea” panourilor de automatizare. Astfel, angajatii se pot concentra pe sarcini noi sau poti chiar sa reduci numarul acestora, ceea ce va garanta o scadere a cheltuielilor;
  • Creste calitatea produselor – inlaturarea erorilor umane din cadrul procesului de productie se traduce si printr-o calitate mai buna a rezultatelor acestui proces. Altfel spus, produsele finite pe care le obtii vor avea o calitate net superioara, atat timp cat parte a procesului de productie este automatizata;
  • Creste rapiditatea productiei – automatizarea productiei si crearea unor algoritmi clari de functionare pentru echipamentele implicate determina obtinerea unor produse conforme, intr-un timp scurt. Astfel, intervine o accelerare a productiei si apare posibilitatea de a oferi clientilor un timp de executie mai scurt, pentru comenzile pe care le plaseaza;
  • Creste satisfactia clientilor – o consecinta a tuturor celorlalte beneficii este imbunatatirea nivelului de satisfactie in randul clientilor. Acestia vor primi produse mai bune, intr-un timp mai scurt. Pe termen lung, fidelitatea lor va fi garantata, iar profiturile firmei vor avea doar de castigat.

Intra pe Electrotehnics.ro si descopera mai multe informatii despre ceea ce implica utilizarea unui tablou de automatizare. De asemenea, ai posibilitatea de a intra in contact cu o echipa de ingineri autorizati, care se vor ocupa de instalarea unor astfel de echipamente la sediul afacerii tale!