Eficienta maxima: iata cum trebuie sa fie usa metalica de exterior pe care sa o alegi pentru casa ta!

0
89
usa metalica exterior

Usa de la intrarea intr-o casa este un element important din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand, usa trebuie sa indeplineasca un rol functional esential. De asemenea, ea trebuie sa ofere si avantaje de ordin estetic. In ultimii ani, oamenii aleg sa nu mai investeasca in usi din lemn si sa faca tranzitia catre usi din PVC sau alte variante.

De departe cea mai eficienta solutie la care poti sa apelezi atunci cand iti construiesti sau renovezi casa este o usa metalica de exterior. Aceasta iti ofera o multime de beneficii pe care nicio alternativa nu le pune la dispozitia utilizatorilor sai. Afla din acest articol care sunt cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a cumpara o usa!

Usa metalica de exterior: completeaza-ti casa in mod inteligent

Usa metalica de exterior este o structura care se monteaza la intrarea intr-o casa si prin intermediul careia locatarii pot face accesul catre locuinta. Mai important decat atat, insa, usa este si o structura care poate sa impiedice „musafirii nepoftiti” sa patrunda in casa. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, usa trebuie sa fie produsa din materiale de calitate.

Constructia – structura unei usi metalice este produsa dintr-un modul metalic central. De regula, acesta este format din foi de tabla din otel, zincata, groase de 0,8 mm. Acestea beneficiaza si de ranforsari interioare suplimentare, care o fac sa fie rezistenta la socuri mecanice. De asemenea, tocul si pragurile sunt produse din otel rezistent si garanteaza o inchidere etansa.

Sistemele de siguranta – usile de calitate dispun de elemente blindate sudate pe interiorul usii, in completarea broastelor. Astfel, acestea nu vor putea fi gaurite. De asemenea, usile pe care le cumperi este recomandat sa dispuna si de chei cu dubla barbie si cilindri de securitate. Poti sa iti dai seama de calitatea pe care o are o usa metalica daca aceasta este avizata de Politie ca avand un grad bun de siguranta. Intreaba furnizorul sau producatorul daca acest lucru este valabil, inainte de a achizitiona usa.

Protectiile termice si fonice – pe langa siguranta, este important ca usa sa iti ofere si izolare termica si fonica la cele mai inalte standarde. Daca locuiesti la casa, incalzirea sau racorirea locuintei presupune un consum ridicat de energie, iar izolarea poate sa te ajute sa diminuezi valoarea facturilor. De asemenea, izolarea fonica te va ajuta sa te bucuri de liniste la interior si de discretie, ori de cate ori vrei sa faci galagie fara a-ti deranja vecinii sau invers, pentru a nu fi deranjat de zgomotele din exterior.

Aspectul – o usa metalica de exterior are si rol estetic, fiind elementul prin care poti aduce un plus de stil si culoare fatadei casei tale. Este important sa alegi o varianta potrivita si din punct de vedere estetic, care sa se integreze bine in stilul decorativ pe care il abordezi.

Acceseaza Maco.ro si descopera o gama foarte variata de optiuni din care poti alege chiar acum cea mai buna usa metalica exterior pentru casa ta. Ai acces la solutii produse din materiale de ultima generatie, in baza unor tehnologii care garanteaza rezistenta si un excelent randament economic. Totodata, te bucuri de usi care arata bine si completeaza perfect decorul casei tale.