Ingrediente populare din pastile de slabit – sunt acestea eficiente?

0
109
pastile de slabit

Pastilele de slabit sunt si vor fi mereu in tendinte. Totodata, acestea sunt si vor fi mereu trase la raspundere pentru ingredientele pe care le contin, din moment ce, in majoritatea cazurilor, acestea nu sunt deloc de ajutor in privinta pierderii in greutate.

Intr-adevar si din pacate, cele mai multe pastile de slabit disponibile pe piata – uneori chiar cunoscute – contin ingrediente care nu sunt sustinute stiintific din punct de vedere al promovarii pierderii in greutate.

Iata, asadar, cateva dintre cele mai populare ingrediente care pot fi gasite in aceste pastile, precum si informatii aferente eficientei acestora, anume daca este prezenta/dovedita sau nu.

Chitosan – zahar din crustacee

Acest ingredient este un tip de zahar obtinut din stratul exterior al mai multor tipuri de crustacee – creveti, homari si crabi, printre altele. Evident, persoanele alergice la crustacee nu ar trebui sa consume pastile de slabit cu chitosan.

Conform adeptilor acestui ingredient, chitosanul poate stopa absorbtia colesterolului si grasimilor in corp.

Conform oamenilor de stiinta, totusi, nu exista semne care indica faptul ca acest ingredient ar fi benefit in pierderea greutatii. Cel mult, acesta poate cauza dureri de stomac sau constipatie.

Glucomanan – fibre dietetice

Rezultat din prelucrarea plantei numita konjac, glucomananul este un tip de fibra dietetica care, din nou, se presupune ca previne absorbtia grasimilor in organism. Evident, expertii in domeniu spun ca nu exista dovezi care sa sustina acest argument. Dimpotriva chiar, consumului de glucomanan ii sunt asociate mai multe riscuri de care ai vrea sa stai departe.

De exemplu, consumul de pastile de slabit care contin glucomanan poate cauza blocaje la nivelul intestinelor, esofagului sau gatului (exista de asemenea si riscul de inecare).

Extractul de ceai verde – tine in frau apetitul

Conform entuziastilor acestui ingredient, extractul de ceai verde te poate ajuta sa tii in frau apetitul, dar mai ales poate promova actiunea metabolismului tau in privinta arderii caloriilor si grasimilor. Suna prea bine pentru a fi adevarat, nu-i asa?

Ei bine, raspunsul este da! Pe langa faptul ca nu exista dovezi clare care sa sustina cele mentionate, consumul de pastile de slabit cu extract de ceai verde poate cauza insomnie, ameteli, conspitie si greata, printre altele.

Efedra – ingredient interzis in Statele Unite

Efedra a fost pentru mult timp un ingredient destul de popular gasit la nivelul celor mai multe pastile de slabit, in special celor prezente in Statele Unite ale Americii. Acest ingredient este o planta ierboasa bogata in efedrina.

Eficienta sa nu trebuie discutata, din moment ce FDA a descoperit faptul ca efedra poate avea efecte secundare grave, chiar mortale – atac de cord, aritmie cardiaca, psihoza si moarte.

Cauti pastile de slabit cu ingrediente naturale, sanatoase?

Desi acest tip de pastile de slabit este relativ rar, acestea nu sunt imposibil de gasit. Dieta NUPO este dovada vie, dar mai ales eficienta si sanatoasa.

NUPO, dieta VLCD recunoscuta la nivel european, iti poate pune la dispozitie doua tipuri diferite de pastile de slabit care, prin intermediul fibrelor solubile in apa si al unor ingrediente naturale care promoveaza arderea grasimelor, iti ofera un plus de ajutor in pierderea kilogramelor!