Tot ce trebuie sa stii despre fosa septica

0
1727
fose bucuresti

Atunci cand decizi sa te muti la casa, dar nu poti apela la sistemul de canalizare, cea mai buna varianta pentru care poti opta este fosa septica.

Aceasta este un recipient, care se afla ingropat in sol sub cota de inghet, in interiorul acestuia fiind deversate apele menajere produse pe proprietate. Fosa septica poate fi fabricata din polipropilena, beton, fibra de sticla si este formata din doua sau mai multe compartimente interioare. Primul compartiment este folosit pentru decolmatare, ceea ce inseamna separarea fecalelor si a reziduurilor grele. Reziduurile sunt supuse unei fermentatii anaerobice, ceea ce duce la eliberarea de bioxid de carbon, hidrogen sulfurat si metan, acestea fiind eliberate in mediul inconjurator datorita unui sistem de aerisire.

Fosa septica se instaleaza la o distanta acceptabila de casa, nici aproape ca sa fie nevoie sa stati in mirosul de gaze ce este eliberat treptat, dar nici foarte departe deoarece veti investi foarte mult in teava PVC care este legatura intre casa si fosa. Se presupune de catre specialisti ca distanta ideala este intre 2 si 20 metri, intr-un loc retras.

Conform unor studii, fiecare om produce zilnic aproximativ 150 de litri de apa menajere. De aici porneste stabilirea capacitatii exacte e fosei septice, dar de cele mai multe ori se cumpara fose cu o capacitate de peste 3000 litri.

fose septice

Pentru a monta fosa septica este recomandat sa se apeleze la un specialist, deoarece exista riscul deteriorarii recipientilor din polietilena, in momentul coborarii in sol.Pentru a nu refula apa menajera din fosa, este recomandata montarea unei supape cu un singur sens.

Exista anumite substante, precum bacterii nepatogene si unele enzime ce reduc cantitatea de namol si deseuri solide acumulate in fosa septica, marind astfel intervalul dintre doua vidanjari, care in cazul foselor ecologice ajung si la 5 ani, pot elimina mirosurile neplacute, intretin fosa si reduc considerabil riscul de colmatare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here