Care sunt costurile necesare pentru instalarea unei centrale pe lemne

0
503
centrale pe lemne

Cu totii incercam sa facem economii si sa luam decizii cu ajutorul carora sa putem pune mai multi bani deoparte. De multe ori insa, economiile necesita investitii. Iar investitiile sunt de regula destul de costisitoare.

Daca privim situatia din ansamblu, de regula, aceste investitii realizate cu scopul de a realiza economii pe parcurs sunt amortizate intr-o perioada de timp nu foarte mare. Practic, doar dupa un an sau doi de la momentul achizitiei unei centrale termice pe lemne 2019 costurile mai mici pentru incalzire vor fi dovada cea mai clara a unei investitii inteligente.

Intr-o perioada in care costurile pentru incalzire sunt tot mai mari, nevoia de a lua o decizie cu ajutorul careia acestea sa fie reduse este foarte bine justificata. Desigur ca inainte de a lua o astfel de decizie de inlocuire a sistemului de incalzire, trebuie facuta o analiza in detaliu. Doar astfel poti afla daca o centrala pe lemne se poate dovedi a fi avantajoasa si pentru tine sau nu.

De cele mai multe ori, raspunsul este afirmativ. Apar apoi alte semne de intrebare legate de costurile necesare instalarii unui sistem de incalzire cu ajutorul combustibilului solid. Ei bine, despre acestea ne-am propus sa discutam si noi in randurile imediat urmatoare.

De ce sa alegi o centrala termica pe lemne in 2019?

Atunci cand detii o centrala termica pe lemne, vei avea control total asupra confortului termic din casa ta. Vei putea alege cu usurinta care este temperatura pe care o doresti in casa si totodata te vei bucura de costuri reduse pentru incalzire.

Instalarea unei centrale pe lemne – costuri necesare

O centrala pe lemne te poate ajuta sa faci foarte multe economii, insa pentru inceput va trebui sa scoti destul de multi bani din portofel.

Asa cum spuneam, pentru inceput va trebui sa faci o investitie mare. Aceasta insa vine la pachet cu costuri mult mai mici pentru incalzire, iar de-a lungul timpului vei reusi sa faci suficiente economii incat sa poti afirma faptul ca investitia facuta a meritat pe deplin.

Costurile cele mai mari sunt reprezentate de achizitia centralei termice pe lemne precum si de montajul sau. Preturile unei centrale pe lemne Liepsnele incep de la 6500 de lei insa costurile finale pot ajunge pana la 8000 – 8500 de lei cu tot cu montaj si echipamentul aferent.

Putem doar aproxima costurile finale deoarece sunt foarte multe detalii de luat in calcul. Exista comercianti care vand centrale complet echipate, iar instalatorii nu au toti aceleasi preturi. De asemenea, preturile cresc de obicei in functie de numarul de calorifere care urmeaza a fi instalate in locuinta.

Iti construiesti o noua casa? Nu uita de incalzirea sa

Daca iti construiesti o noua casa, atunci una dintre principalele tale preocupari ar trebui sa fie incalzirea sa. Poate ca mai dureaza mult pana cand te vei muta in ea, insa este bine sa te consulti cu un inginer specialist inca de la inceput.

Asta deoarece exista mai multe cerinte pentru instalarea unei centrale pe lemne, iar ulterior s-ar putea sa fii nevoit sa faci anumite modificari nu foarte estetice.

De obicei, centralele termice pe lemne vor fi instalate afara, intr-o anexa situata la o distanta apreciabila de locuinta. Aceasta ar trebui sa se regaseasca si ea la randul sau in planul de constructie al casei.

Aasadar, daca locuiesti la casa iar costurile actuale pentru incalzire ti se par mari, atunci cu siguranta te vor incanta avantajele folosirii unei centrale pe lemne de la Liepsnele.

centrală-pe-lemne-Liepsnele

Cu toate ca presupune o investitie majora, economiile realizate pe parcurs vor fi foarte satisfacatoare. Centralele pe lemne de la Liepsnele sunt considerate a fi cele mai bune centrale pe lemne datorita autonomiei lor foarte mari, a constructiei simplificate precum si calitatii materialelor folosite pentru realizarea lor. Practic, este garantata o durata de functionare de peste 25 de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here