Cele mai bune centrale termice in condensatie

0
186

Fiindca vremea incepe sa se raceasca, iar anotimpul rece se apropie cu pasi repezi, majoritatea persoanelor, incep sa isi achizitioneze centrale termice, intrucat se pare ca iarna aceasta nu va fi prea blanda. Insa, inainte de a achizitiona o centrala termica, trebuie sa va informati foarte bine pentru care sa optati. La ora actuala variantele sunt multiple. Specialistii recomanda anul acesta centralele termice pe gaz cu condensatie, intrucat sunt nou aparute pe piata, printre cele mai accesate si cumparate de catre majoritatea persoanelor. De asemenea, in urma cercetarilor, efectuate se pare ca au trecut de toate verificarile aferente.

Asadar, inainte de toate sa vedem ce este o centrala termica in condensatie, la ce ne ajuta si cate tipuri de centrale termice in condensatie exista.

Ce este o centrala termica cu condensatie ?

Centrala termica pe gaz cu condensatie este un echipament termic, care are rolul de a genera cantitatea de caldura necesara pentru a incalzi apa din cadrul unei locuinte. De asemenea, centrala termica pe gaz cu condensatie, functioneaza pe baza unui sistem care presupune recuperarea caldurii ce va fi degajata prin condens. Ce inseamna asta?

Ei bine, se utilizeaza energia, in asa fel incat in urma procesului de ardere, aceasta sa fie incorporata si utilizata in vederea accelerarii sistemului. In urma procesului mentionat anterior, apa va fi eliminata prin intermediul unui aparat, catre tevile de apa.

Cat de eficienta este centrala termica pe gaz cu condensatie?

Inainte de toate centrala termica trebuie sa fie plasata intr-o zona foarte bine izolata si asta pentru ca aceasta sa poata functiona la capacitate maxima si sa nu va creze probleme pe viitor, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Cu siguranta stiti ca exista mai multe tipuri de centrale, astfel incat vom face o mica comparatie intre centralele termice clasice si centralele termice in condensatie.

Tipuri de centrale pe gaz cu condensatie

De asemenea, in cazul oricaror tipuri de centrale, este important sa fie montate un crono-termostat cu scopul ca centralele sa functioneze cat mai eficient si sa aiba un randament maxim.

De altfel, randamentul poate fi influentat si de suprafata in care este montata centrala termica, mai exact in cazul in care centrala este montata intr-un apartament, importante sunt apartamentele de langa si cat de izolate sunt acestea. In conditiile in care totul este foarte bine izolat, atunci nu trebuie sa va faceti griji suplimentare, intrucat pierderile de caldura nu vor exista.

Un alt aspect important este modelul centralei. Tipul si modelul centralei trebuie sa fie adaptat suprafetei incaperii si a conditiilor existente. Tipul combustibilului este un alt aspect important astfel incat exista diferite tipuri precum:

Tipuri de centrale:

  • Centrala electrica;
  • Centrala pe gaz;
  • Centrala pe lemne;
  • Centrala pe peleti.

Important este sa stiti faptul ca, centralele termice in condensatie sunt benefice pentru mediu, intrucat utilizeaza chiar si partea de energie care in cazul celorlalte tipuri de centrale, aceasta s-ar elimina o data cu pierderea gazelor arse.

Pe site-ul oficial al magazinului online ekoinstal.ro veti gasi centrale termice in condensatie de ultima generatie, la preturi imbatabile. Asadar, nu pierde timpul, esti mai aproape de noi cu un simplu click.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here