Cum planifici instalarea unui sistem de supraveghere video?

0
140

Foarte multi dintre cei care achizitioneaza un sistem de supraveghere video o fac fara a se gandi prea mult la modul in care acesta va functiona. Pur si simplu gasesc o oferta buna si comanda sistemul.

Daca iti doresti un sistem camere de supraveghere eficient insa, trebuie sa planifici cu atentie aplasarea camerelor si sa achizitionezi sistemul in functie de nevoile pe care le ai. Daca nu instalezi camere in locurile vulnerabile, sunt sanse sa il achizitionezi degeaba.

Cum configurezi si cum planifici instalarea camerelor?

Pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, este bine sa raspunzi la cateva intrebari:

1. Care este numarul de camere de care ai nevoie. Pentru a-ti da seama care este numarul de camere pe care le vei folosi trebuie sa identifici ariile de interes. Asigura-te ca vezi toate intrarile in locuinta ( inclusiv geamurile) , principalele alei si spatiile deschise, cum ar fi livingul.

2. La ce inaltime trebuie sa fie instalate camerele. Daca este vorba despre camerele de exterior, acestea trebuie sa fie instalate la o inaltime suficient de mare incat un potential intrus sa nu ajunga la ele pentru a le distruge.

3. Cum ar trebui pozitionate camerele? Nu trebuie sa achizitionezi foarte multe camere atata vreme cat le pozitionezi corect. Intrarea principala si cateva ferestre pot fi monitorizate cu usurinta cu o singura camera. De asemenea, intrarile din spate pot fi supravegheate cu o singura camera. Atunci cand instalezi dispozitivele, este bine sa tii cont de lumina soarelui sau de pozitionarea becurilor. Acestea nu trebuie sa bata direct in camera. De asemenea, trebuie sa tii cont de conditiile meteo. Chiar daca ai camere de exterior, rezistente la intemperii, este bine sa le protejezi sub o streasina sau sub o terasa;

4. Cum instalezi camerele in asa fel incat sa descurajezi hotii? Scopul camerelor de supraveghere nu trebuie sa fie acela de a prinde hotii in fapt, ci acela de a-i descuraja. Astfel, camerele trebuie sa fie instalate cat mai la vedere si trebuie sa fie semnalizate. Cu siguranta, prezenta lor va descuraja orice hot care incearca sa gasesca o casa cat mai usor de pradat.

Daca vrei o siguranta mai mare, este bine sa te orientezi si spre alte elemente de siguranta, cum ar fi alarmele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here